Ajankohtaista

19.02.2025

Polis-osallistumisalusta tuo kansalaisten äänet kuuluviin 

Uudenlainen Polis-osallistumisalusta on herättänyt laajaa kiinnostusta Suomessa. DigiFinland on yhdessä Sitran kanssa tuonut tämän avoimeen lähdekoodiin perustuvan alustan Suomeen ja jatkokehittänyt siitä ensimmäisen suomalaisen version.  

04.02.2025

Sote-sektorin tekoälyn kokeilu­projekteilla tehostetaan ammattilaisten työtä sekä parannetaan asiakaspalvelua ja hoidon laatua

DigiFinland koordinoi osana sosiaali- ja terveysministeriön perustamaa SOTE-tekoälyn ekosysteemiä kymmenen tekoälykokeiluprojektin kokonaisuutta. DigiFinland on tehnyt sopimuksen kahdeksan ensimmäisen kokeiluprojektin osalta. Näissä projekteissa pyritään parantamaan asiakaspalvelua, tehostamaan ammattilaisten työtä ja kehittämään hoidon laatua.

16.01.2025

Kymmenen tekoälykokeilua käynnistyy hyvinvointialueilla

DigiFinland käynnistää osana sosiaali- ja terveysministeriön perustamaa SOTE-tekoälyn ekosysteemiä kymmenen tekoälykokeiluprojektia. Tekoälykokeiluja tehdään seitsemällä hyvinvointialueella ja HUS-yhtymässä. Kokeiluprojektit alkavat vuoden 2025 alkupuolella, ja sosiaali- ja terveysministeriö osallistuu kokeilujen rahoitukseen yhteensä 2,3 miljoonalla eurolla. Hankekokonaisuuden tavoitteena on edistää tekoälyn vastuullista hyödyntämistä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

20.01.2025

Omaolosta löytyy nyt uudet oirearviot punkin puremaan ja miehen virtsa- ja sukuelinten oireisiin

Omaoloon on julkaistu kaksi uutta oirearviota, Punkin purema- ja Miehen virtsa- ja sukuelinten oireet -oirearviot. Ne täydentävät Omaolon oirearvioiden valikoimaa, joita on tällä hetkellä yhteensä 18. Omaolon kaikki oirearviot perustuvat tutkittuun lääketieteelliseen tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Omaolon oirearvio on käyttäjälle maksuton.

13.01.2025

Tarmoa.fi – käyttäjälähtöinen ja innostava työkalu hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen

DigiFinlandin koordinoima hyvinvoinnin ja terveyden palvelutarjotin, Tarmoa.fi, on otettu käyttöön kolmella hyvinvointialueella: Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Etelä-Pohjanmaalla. Lisäksi Etelä-Karjala ottaa Tarmoan käyttöön helmikuun alussa ja Itä-Uusimaa kevään aikana.

20.12.2024

Blogi: Asiakkaiden vuosi 2024

Vuonna 2024 DigiFinland edisti merkittävästi terveydenhuollon ja muiden julkisten palveluiden digitalisaatiota. Vuosi oli vauhdikas, mutta samalla vaativa toimintaympäristön taloudellisen haasteiden vuoksi. Näidenkin keskellä toimintamme arvot näkyvät kaikessa toiminnassanne.

18.12.2024

Joulun aikaan liikkeellä? Päivystysavun numero 116 117 on käytettävissä koko Manner-Suomessa

Joulun aikaan, kun ihmiset liikkuvat ja lomailevat eri puolilla Suomea, kannattaa pitää mielessä Päivystysavun puhelinnumero 116117, josta saa apua äkillisiin terveysongelmiin. Mistä tahansa Manner-Suomesta soittaessa saa apua samasta numerosta.

17.12.2024

Tyytyväisyys Omaolo-palveluun parantunut

DigiFinland selvittää vuosittain asiakkaidensa tyytyväisyyttä yhtiön palveluihin. Vuoden 2024 kyselyssä erityisesti tyytyväisyys Omaolo-palveluun oli lisääntynyt ja palvelu nähtiin monella tapaa hyvänä. Palvelun NPS:n nousu oli huimat 34.

16.12.2024

Uuden Tarmoa-palvelun julkaisu lähestyy  

Hyvinvoinnin ja terveyden palvelutarjotin, Tarmoa, julkaistaan käyttöön tammikuussa 2025. Tarmoa on Suomen ainoa kansallinen palvelu, josta löytyy kattavasti eri hyvinvointialueiden, kuntien, seurakuntien ja järjestöjen tarjoamia hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluja, tapahtumia ja aktiviteetteja.

16.12.2024

DigiFinland Oy:n ja HUS Psykiatrian Navigaattoripalvelut-projekti etenee

DigiFinlandin ja HUSin Navigaattoripalvelut-projekti etenee suunnitellusti. Projekti siirtyi toteutusvaiheeseen elokuussa 2024 ja jatkuu vuoden 2025 loppuun asti. Navigaattoripalvelut-projekti mahdollistaa navigaattoreiden kehittymisen ja vakiintumisen kansallisesti merkittävänä digitaalisena mielenterveyspalveluna.

05.12.2024

Sosiaali- ja terveydenhuollon tekoälyn käyttötapaukset ja lainsäädäntö – Selvitys ja suositukset yhteisistä tulkinnoista hyvinvointialueille

DigiFinlandin tuottaman SOTE-tekoälyn juridisen selvityksen tulokset julkaistiin torstaina 5.12.2024. Selvitys tukee hyvinvointialueita tekoälyyn liittyvien tietosuojavaikutusten arvioinnissa, tekoälykokeilujen käynnistämisessä sekä riskien arvioinnissa. Selvityksen tarkoituksena on kirkastaa tekoälyn oikeudellisia reunaehtoja hyvinvointialueilla.

02.12.2024

Kuntaselvitys: Kaksi kolmasosaa kunnista edistänyt lakivelvoitteisen Ryhti-järjestelmän käyttöönottoa

Kaksi kolmasosaa Suomen kunnista on jo ryhtynyt toimiin valmistautuakseen uuden lakivelvoitteisen rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (Ryhti) käyttöönottoon, kertoo DigiFinlandin ympäristöministeriön toimeksiannosta tekemä tuore kuntaselvitys. Tuloksista on kuitenkin havaittavissa merkittäviä eroja kuntien mielipiteissä, resursseissa ja valmiuksissa.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Uutiskirjeen tilaajana saat kerran kuukaudessa ajankohtaista tietoa yhtiössämme käynnissä olevista projekteista sekä muista ajankohtaisista asioista.