Ajankohtaista

21.03.2024

Tuore selvitys tekoälyn hyödyntämisestä hyvinvointialueilla

DigiFinlandilla on valmistunut sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiantona tehty selvitys ”Tekoäly hyvinvointialueilla: sosiaali- ja terveydenhuollon käyttötapaukset ja kansallinen edistäminen”.

Tervetuloa DigiFinlandin vuoden 2024 avoimiin tilaisuuksiin

DigiFinlandin avoimien tilaisuuksien linkit on koottu tälle sivulle.

17.04.2024

DigiFinlandin vuosikertomus ja vastuullisuusraportti 2023 on julkaistu

DigiFinlandin vuosikertomus ja vastuullisuusraportti 2023 on julkaistu. Kokonaisuudessa kerrotaan keskeisimmät tiedot yhtiön toiminnasta vuonna 2023 sekä raportoidaan yhtiön vastuullisuudesta. Raportti kattaa taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun

17.04.2024

Digitaalisten palveluiden hiilikädenjälkilaskenta toi esille positiivisia ilmastovaikutuksia

Digitaalisilla palveluilla voi olla suotuisia ilmastovaikutuksia. DigiFinland selvitti vuoden 2023 osalta Omaolon ja Päivystysapu 116117:n hiilikädenjäljen. Laskenta toi esille, että molemmilla palveluilla on positiivisia ilmastovaikutuksia.

28.03.2024

Blogi: Rohkeasti, mutta fiksusti kohti pilvipalveluita

Digitalisaation myötä pilvipalvelut ovat tulleet yhä keskeisemmäksi osaksi jokaisen arkipäivää. Pilvipalvelut tarjoavat joustavuutta, skaalautuvuutta ja tehokkuutta, mutta herättävät samalla kysymyksiä yksityisyyden suojasta. Tietosuoja ei ole este pilvipalveluiden käytölle, vaan yksi huomioitava asia muiden joukossa.

26.03.2024

Omaperheeseen asiakaslähtöisiä parannuksia versiopäivityksessä

Omaperhettä on kehitetty yhteiskehittämisen menetelmin ja palvelun kehitystä ohjaa vahvasti asiakaslähtöisyys. Asiakkaiden ja käyttökokemuksen huomioiminen tulee näkyväksi Omaperhe-palvelussa uusina ja parannettuina sisältöinä sekä toiminnallisuuksina. Huhtikuussa julkaistava versiopäivitys tekee Omaperheen käytöstä entistä sujuvampaa.

25.03.2024

Voisivatko digipalvelut olla helppoja ja saavutettavia kaikille – Vinkkejä suunnittelijoille kerätään yhteistyössä

DigiIN-tutkimushanke kerää yhdessä Kelan, DigiFinlandin ja Digi- ja väestötietoviraston kanssa erityisesti julkisten digipalveluiden suunnittelijoille vinkkejä siihen, kuinka palvelut voidaan suunnitella kaikenlaisille käyttäjäryhmille sopiviksi.

21.03.2024

Seksitautitapaukset kasvavat Euroopassa – Omaolo tarjoaa matalan kynnyksen oirearvion, jos epäilee saaneensa seksitautitartunnan

Sukupuolitautitartunnat ovat kasvussa koko Euroopassa, kertoo ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) tuoreessa julkaisussaan. Vuonna 2022 sukupuolitautitapausten kasvu oli merkittävää.

13.03.2024

Tekninen yhteenveto ja käyttötapauskuvaus tukevat julkishallinnon organisaatioita pilvisiirtymässä

Valtiovarainministeriön tietosuojasopimusten kehittämishanke Cirrus on tänään julkaissut teknisen yhteenvedon sekä pilvipalvelun käyttötapauskuvauksen. Molemmat keskittyvät julkisten pilvipalveluiden käyttöön, tietosuojaan ja tietoturvallisuuden hallintaan.

29.02.2024

Blogi: Luottamus on ratkaiseva edellytys terveydenhuollon digitalisaatiolle

Asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistaminen on perusta sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan laadulle ja vaikuttavuudelle. Osa asiakas- ja potilasturvallisuutta on lääkinnällisten laitteiden turvallinen käyttö. Lääkinnällinen laite voi olla myös ohjelmisto, jonka avulla hoidetaan potilaan ongelmaa tai vaivaa.

28.02.2024

Omahelpperi-verkkopalvelu tutuksi nuorille

Omahelpperi kokoaa nuorten elämäntilanteisiin sopivan luotettavan tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Kohderyhmän tavoittaminen on avainasemassa verkkopalvelun tunnetuksi tekemisessä, jonka tueksi on nyt tuotettu uusia videoita ja digitaalinen peli Omahelpperin sisällöistä opetuskäyttöön. Omahelpperi on julkaistu marraskuussa 2023 ja se on hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin käyttöönotettavissa.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Uutiskirjeen tilaajana saat kerran kuukaudessa ajankohtaista tietoa yhtiössämme käynnissä olevista projekteista sekä muista ajankohtaisista asioista.