Koordinaatioryhmä
SOTE-tekoälyn ekosysteemiverkostoa johtaa sosiaali- ja terveysministeriö. Toimintaa koordinoivassa ryhmässä ovat mukana STM:n lisäksi myös THL, HUS sekä julkisomisteiset Una Oy ja DigiFinland Oy.
Tutustu koordinaatioryhmään
Riskienhallintaryhmä
Osana ekosysteemin toimintaa perustetaan vapaaehtoisia työryhmiä edistämään keskeisiä teemoja. Ensimmäinen lokakuussa 2024 perustettu ryhmä keskittyy tekoälyratkaisujen riskienhallintaan.
Tutustu riskienhallintaryhmään
MDR-työryhmä
MDR-työryhmä tukee SOTE-tekoälyn ekosysteemin toimijoita lääkinnällisten laitteiden regulaatioon liittyvissä kysymyksissä. Työryhmä jakaa tietoa MDR-vaatimuksista, tukee tekoälykokeiluja ja edistää kansallisen näkemyksen muodostamista AI+MDR-säädöstulkinnasta. Ryhmä toimii avoimesti ja on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Puheenjohtajana toimii Leena Soininen, DigiFinland Oy.
Tutustu MDR-työryhmään
Hyvinvointialueiden tekoälyverkosto
Verkosto on perustettu jakamaan tietoa ja kokemuksia tekoälyn käytöstä ja kehittämisestä sote-sektorilla sekä tukemaan hyvinvointialueita tekoälykehittämisen edistämisessä. Verkosto kokoontuu kolmen viikon välein ja sen toiminta on avointa kaikille hyvinvointialueille, HUS-yhtymälle sekä Helsingin kaupungille.
Tutustu hyvinvointialueiden tekoälyverkostoon
Visiotyö
SOTE-tekoälyn ekosysteemissä käynnissä oleva visioprojekti kokoaa organisaatiot yhteen luomaan kansallista näkemystä tekoälyn hyödyntämisestä sote-palveluissa. Tavoitteena on edistää asiakkaiden ja potilaiden palvelua, ammattilaisten työtä ja palvelutuotannon tuottavuutta. Visiotyön tuloksena syntyy kattava whitepaper ja konkreettisia toimenpidesuosituksia.
Tutustu visiotyöhön