02.07.2020

Töissä SoteDigillä: Projektipäällikkö Satu Hurme nauttii työnsä vaihtelevuudesta

Satu Hurme työskentelee SoteDigillä Omaolon projektipäällikkönä ja vastuualueellaan hänellä on Omaolon käyttöönottojen tuki. SoteDigillä hän aloitti työskentelyn alkuvuodesta 2019.

Mikä on tehtävänkuvasi ja vastuualueesi SoteDigissä?
Virallinen työnkuvaukseni on Omaolon projektipäällikkö ja käyttöönottojen tuki. Lisäksi toimin alueiden (olevien ja tulevien) rajapintana SoteDigiin päin. Vastaan myös validoinnin eli kliinisen oirearvioiden osuvuustutkimuksen käytännön tukena kunnille.

Vastuullani on osittain myös 116117 ja Omaolon yhteinen kehitystyö, jossa varmistetaan asukkaalle ja ammattilaiselle paras mahdollinen käyttöliittymä ja toiminnallisuus.
   
Milloin olet aloittanut SoteDigissä ja mitä olet tehnyt aiemmin?
Aloitin työt SoteDigillä maaliskuussa 2019 ja sitä ennen olen tehnyt Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirissä, aluksi ensihoitajan työtä, sittemmin esimiestyötä hoidon tarpeen arvioinnin tiimille. Siitä siirryin ODA-projektiin projektipäälliköksi. Ennen kaikkia näitä edelle mainittuja tehtäviä olen toiminut hoitotyössä pitkäaikaissairaanhoidossa ja kehitysvammaisten kanssa sekä kuntoutuksessa, perusterveydenhuollossa, ja terveyskeskusvastaanotolla – ja viimeisimpänä ambulanssissa.

Muutosjohtamista on päässyt ”harjoittelemaan”, kun Varsinais-Suomen Yliopistosairaala ja Kaupunginsairaalan päivystys yhdistyivät. Kahden vahvan toimijakunnan yhteen saattaminen, uusiin tiloihin ja uusiin prosesseihin, on ollut ammatillisesti hyvin kasvattavaa. Samoin kuin esimiehenä toimiminen koville konkareille. Perustimme tuolloin myös Digiyksikön ensiapuumme. Sain koota oman henkilöstön turvaamaan hanketyötä alueellamme. Näinä aikoina tulimme mukaan myös Päivystysapu 116117 kuivioihin. Olin mukana kehittämässä asukkaan potilaaksi tulon prosessia sähköisten ja puhelukanavien kautta. Yhdistimme ensimmäisenä Suomessa Omaolon ja päivystyksellisen hoitopolun. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laajuisen puhelintoiminnan kehittäminen oli tässä isossa roolissa.

Ammatilliseen matkaani kuuluu myös lyhyt kahden kuukauden piipahdus Medic-roolissa Haitin maanjäristysalueella. Palattuani meni jokunen kuukausi MedBit-sovellusasiantuntijana.

Millaisia asioita kuuluu tavalliseen työpäivääsi?
Tavalliseen työpäivääni kuuluu validointiprosessi kuntien ja asiantuntijoidemme kanssa. Koordinoin toimintaa kaikilta osin ja toimin kuntatoimijoiden tukijana. Tuen heitä esimerkiksi erilaisten sidosryhmätoimintojen kanssa, kuten heidän alueidensa Omaolon laajentumisissa.

Lisäksi työhöni kuuluu 116117 ja Omaolon yhdistämiseen liittyvä työ ja näiden yhteinen kehitystyö. Tällä hetkellä minulla on vastuullinen rooli näissä käyttöönotoissa ja käyttöönottojen jälkeisissä yhteistyössä toimijoiden kanssa. Työskentelen Omaolon tukitiimissä pieniltä osin auttavana kätenä esimerkiksi käyttäjätunnusten kanssa.

Tällä hetkellä työn alla on myös koulutuksiin liittyvän palautekyselyn kehittäminen. Lisäksi työhöni kuuluu esimerkiksi kokousjärjestelyjä ja yleismies Jantusen -juttuja – se on vallan antoisaa sekin.

Kenen kanssa teet yhteistyötä?
SoteDigin omien asiantuntijoiden, tutkijoiden, aluetoimijoiden ja sote-ammattilaisten kanssa.
   
Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina? 
Olen päässyt edistämään kansallisesti merkittäviä hankkeita ja toimin tiiviinä osana Omaolo-tiimiä. Olen mukana monessa ja koen, että olen kiva lisä tiimeissä ja osaamistani arvostetaan vastuualueideni ja työhistoriani ansiosta.
   
Mikä on mielenkiintoisinta työssäsi?
Vaihtelevuus. Odotan taas, että pääsen kohtaamaan prosessit paikanpäälle organisaatioihin, kohtaamaan ihmisiä ja yhdessä kehittämään heidän toiminnallisuuksiaan Omaoloon ja jatkossa myös 116117-palveluun.
   
Mikä on haastavinta työssäsi? 
Haasteet ovat juuri se, joka tuo mielenkiinnon työhöni. Akuuttityön ammattilaisena minua kiinnostaa haastaa itseäni ja venyä parempaan, paremman puolesta.
   
Miten haluaisit kehittää osaamistasi / SoteDigiä? 
Käyn (nyt Koronan vuoksi tauolla) Lean Six Sixma -koulutusta AaltoProon matkassa, Lean menetelmin ongelman ratkaisun -kurssikokonaisuutta. Kyseinen kokonaisuus on omiaan tukemaan valmennustyötä, sekä tukea muutosjohtajuudessa organisaatioiden oikeita henkilöitä. Opetuksen parissa toivon jatkoja ja pedagogiikka kiinnostaa, tähän panostan jatkossa! Olen jo oppinut ettei liikaa kerralla, monessa sopassa kun olen uitettu. Kotioloissa hyvinvointia tuen oman yritykseni kanssa nimeltä ”SatumaanSauna”. Yritys on vasta alussa ja pienimuotoista menoa, mutta ehkä jonain päivänä isommin. 😊

Toivon, että SoteDigi jatkaa vastuullista rooliaan tärkeiden palveluiden kehittäjänä ja levittäjänä sekä alueiden tukijana.