SoteDigissä työskentelee nyt kymmenkunta asiantuntijaa. Yhtiön henkilöstömäärä kasvaa maltillisesti niin, että vuoden 2018 loppuun mennessä sotedigiläisiä on tarkoitus olla parisenkymmentä.
ODA-hankkeen hanketoimiston työntekijät siirtyvät SoteDigiin elokuun aikana. ODA on lyhenne sanoista omat digiajan hyvinvointipalvelut, ja hankkeessa valmistellaan ja toteutetaan sosiaali- ja terveyspalvelujen loikkaa digiaikaan.
Elokuussa yhtiöön rekrytoidaan vielä laatupäällikkö ja talousjohtaja sekä kaksi projektipäällikköä.
ODA tarkoittaa digiloikkaa sote-palveluissa
SoteDigin tehtävänä on sosiaali- ja terveyspalveluiden digitalisaatio. Sen vuoksi onkin luonnollista, että ODA-hanketoimisto on siirtymässä SoteDigin suojiin.
Digiloikan lähtökuopan kaivamiseen on osallistunut 10 kuntaa ja 4 kuntayhtymää. Hanketta on hallinnoinut tähän asti Espoo, ja muut kehittäjäkunnat ovat Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Kuopio, Oulu, Porvoo, Sodankylä, Tampere ja Turku. Lisäksi mukana ovat olleet Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote sekä Varsinais-Suomen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirit.
ODAssa kehitetty Omaolo-palvelukokonaisuus on valmistuessaan kaikkien kuntien ja sairaanhoitopiirien käytettävissä”. Omaolo on valikoima sähköisiä sote-palveluja asukkaiden itse- ja omahoidon tueksi. Omaolo-palvelut ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, ja niiden avulla asukas voi arvioida itse omaa terveydentilaansa ja saada ammattilaisilta täsmäapua tarvittaessa.
ODA muualla verkossa