04.10.2021

Vielä ehtii ilmoittautua Sähköinen arkistointi -projektin yhteishankintaan

Sähköinen arkistointi -projektin yhteishankinta on parhaillaan tärkeässä vaiheessa. Hankintarenkaaseen 15.10. mennessä mukaan ilmoittautuneet ehtivät vielä mukaan hankintaan ja hakemaan siihen liittyvää rahoitusta. 

DigiFinland Oy toimii toteuttajaorganisaationa vanhojen sote-tietojen arkistoinnin yhteishankinnassa. Hankinnan kohteena on ennen Kanta-palveluun liittymistä sähköisenä syntyneiden sosiaali- ja terveydenhuollon tietojen arkistointi. 

Suomessa on useita satoja vanhoja sote-tietojärjestelmiä, joiden tiedot tulisi tulevaisuudessa arkistoida Vanhojen potilastietojen arkistoon. Vanhojen sote-tietojen turvallinen säilytys ja mahdollisuus niiden käyttöön pitkälläkin aikavälillä toteutuu parhaiten keskitetyssä arkistossa, joka täyttää myös lakien ja asetusten velvoitteet. Vanhojen asiakas- ja potilastietojen siirto Kelan arkistoon mahdollistaa vanhojen tietojärjestelmien alasajon poistaen niiden ylläpitokustannukset sekä rekisterinpitäjän velvoitteet ylläpitää järjestelmiä. 

Nyt meneillään oleva yhteishankinta pitää sisällään seuraavat osa-alueet: 

  1. Tietojen poiminta terveydenhuollon potilastietojärjestelmistä
  2. Tietojen poiminta sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmistä
  3. Tietojen vienti Kelan potilastiedon arkistoon
  4. Tietojen vienti Kelan sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon
  5. Tietojen vienti muihin asiakkaan osoittamiin säilytyspaikkoihin
  6. Alueellinen migraatiosuunnittelu (asiantuntijaresurssit)

Yhteishankinta on edennyt hankintarenkaan perustamisen vaiheeseen. Hankintarengassopimusten allekirjoittaminen on käynnistynyt syyskuussa ja päättyy 15.10.2021. Yhteishankinta mahdollistaa alueiden sisäisten hankintojen tekemisen neljän vuoden ajan loppuvuodesta 2021 lähtien.  

Lähtökohtana sopimusrakenteelle on sairaanhoitopiirien liittyminen hankintarenkaan jäseniksi, jolloin sopimukset siirtyvät aikanaan tuleville hyvinvointialueille. Mukaan on tällä hetkellä sitoutunut jo 15 jäsenorganisaatiota. 

Yhteishankinta on osa hyvinvointialueuudistuksen ICT-muutostyötä, jonka hakuopas löytyy alla olevan linkin takaa kohdasta “Hakuopas”. Sähköisen arkistoinnin osuus on kuvattu sivulta 22 eteenpäin. 

https://soteuudistus.fi/ict-muutoksen-valtionavustus

Lisätietoja vuonna 2022 käynnistyvästä Sähköinen arkistointi –palvelusta voit lukea täältä

Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa Laura Välkkilältä

laura.valkkila@digifinland.fi  
p. 050 5347944