02.06.2023

Uutta Omasuuntima-palvelussa – Now also available in English

DigiFinland julkaisi Omasuuntima-palvelusta uuden 3.1-version tuotantokäyttöön 31.5.2023. Versiossa uutta on englanninkielinen käyttöliittymä, asiakkaan mahdollisuus tietojensa poistoon palvelusta ja ammattilaisen käyttöoikeuden kiinnittäminen useampaan organisaatioon. Omasuuntima on sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu asiakkuuksien segmentointiin.

Englanninkielinen käyttöliittymä mahdollistaa Omasuuntima-palvelun käytön yhä useammalle asiakkaalle ja ammattilaiselle. Omasuuntimasta löytyy nyt käyttöohjeet ja pian myös asiakasesite englanniksi.

Omasuuntima-palvelua voi nyt käyttää myös englanniksi
Omasuuntima-palvelua voi nyt käyttää myös englanniksi

Omasuuntima 3.1-versiossa tietosuoja on huomioitu edistyksellisesti. Jatkossa asiakas voi pyytää tietojensa poistamista Omasuuntima-palvelusta siihen rakennetun toiminnallisuuden avulla. Käytännössä asiakas kirjautuu Omasuuntima-palveluun Suomi.fi-tunnistautumisen avulla, jotta hän voi pyytää tietojen poistoa. Pyyntö tietojen poistosta ohjataan DigiFinland Oy:n toimesta alueen rekisterinpitäjälle.

Asiakkaan näkymä tietojen poistosta
Asiakkaan näkymä tietojen poistosta

Ammattilainen voi valita missä yksikössä työskentelee Omasuuntiman täyttöhetkellä, mikäli hänet on kiinnitetty useampaan organisaatioon. Tämä on toivottu uudistus, jotta tehdyt Omasuuntimat raportoituvat tarkemmalla tasolla organisaatioiden ja yksiköiden tilastoihin.
”Omasuuntimaa käyttävät tai käyttöönottoa edistävät alueet ovat kovasti toivoneet tätä uutta toiminnallisuutta Omasuuntimaan. Varsinkin hyvinvointialueuudistuksen myötä ammattilaiset saattavat työskennellä yhä useammassa yksikössä, joten on tärkeää, että Omasuuntimankin toiminnallisuuksien avulla tuemme tätä toimintatapaa”, toteaa Omasuuntiman tuoteomistaja Katri Tapio.

Omasuuntima 3.1-version julkaisun myötä DigiFinlandilla jatketaan työtä seuraavan 3.2-version valmistelun parissa. Seuraavan version myötä Omasuuntima-palvelussa mahdollistuu puolesta-asiointi, etätäyttöpyynnön lähettäminen ja tuloksen jakaminen asiakkaalle sähköpostilla tekstiviestin ohella. Lisäksi palveluun päivitetään sisältöjä ja kehitetään pääkäyttäjien toiminnallisuuksia. Seuraava versio on tavoitteena julkaista loppuvuodesta 2023 marras-joulukuun vaihteessa.

Lue lisää Omasuuntima-palvelusta täältä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Katri Tapio
Tuoteomistaja, Omasuuntima-palvelu
katri.tapio@digifinland.fi