24.06.2024

Sote-tekoälyhackathonin osallistujat ratkoivat terveydenhuollon haasteita

DigiFinland oli kesäkuussa mukana Microsoftin järjestämässä hackathonissa, joilla pyrittiin konkretisoimaan sote-tekoälyn tunnistettuja käyttötapauksia esimerkkiratkaisuiksi.

Hackathonin tavoitteena oli innovoida DigiFinlandin Sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiantona tekemän selvityksen pohjalta konkreettisia sote-tekoäly käyttötapauksia. Tapahtumassa nähtiin 23 erinomaista esitystä ja tekoälyratkaisua soten konkreettisiin haasteisiin.

”Jään innolla odottamaan minkälaisia toteutuksia hackathonin pohjalta vielä nähdään”, pohtii tapahtuman tuomarina toiminut DigiFinlandin johtaja Jenny Vuollet.

Tapahtuma järjestettiin kuudella paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa. Osallistujat tekivät tapahtumassa yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja hyödynsivät Microsoftin työkaluja innovatiivisten tekoälyratkaisujen kehittämiseksi.

Ratkaisuja arvioitiin innovaation, toteutettavuuden, vaikutuksen, käytettävyyden ja esittelyn perusteella. Parhaiden tiimien tuloksia on tarkoitus lähteä jatkokehittämään projekteissa yhdessä hyvinvointialueiden kanssa. Tuomaristo arvioi ratkaisujen innovaation, toteutettavuuden, vaikutuksen, käytettävyyden ja esittelyn perusteella. Hackathonin voittajiksi valittiin:

Innokas: Antti Kaltiainen, Heikki Miinalainen, Jussi Koskinen
Tietoevry: Miro Miettinen, William Nordgren, Touho Siitonen, Väinö Vuorinen
Accenture x Pirha: Maarit Manninen, Kristiina Rinkineva, Robin Perälä, Joel Wickström

DigiFinland tekee työtä sote-tekoälyn parissa mm. koordinoimalla sosiaali- ja terveysministeriön käynnistämää SOTE-tekoälyn hyödyntämisen ekosysteemiä.

Lue lisää hackathonista: https://news.microsoft.com/fi-fi/2024/06/20/sote-tekoalyhackathonin-osallistujat-ratkomassa-terveydenhuollon-haasteita/ ja https://new.ultrahack.org/hackathons/sote-tekoalyhackathon