29.04.2024

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille – ratkaisu perhekeskustyön ammattilaisille ja yhteistyöhön

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille -palvelu on julkaistu 15.4.2024. Palvelu parantaa toiminnallisuuksillaan perhekeskustyön ammattilaisten keskinäistä tiedonjakoa ja yhteistyötä. Sähköinen perhekeskus ammattilaisille täydentää Sähköinen perhekeskus -palvelukokonaisuuden (SPK).

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille on perhekeskustyön palvelu, joka nimensä mukaisesti on suunnattu ammattilaisille. Palvelu mahdollistaa alueille perhekeskustyön ammattilaisverkoston kokoamisen yhteiselle alustalle. Alueet voivat lisätä palvelun käyttäjiksi alueen omia ammattilaisia ja 3. sektorin, seurakunnan, kunnan sekä kansallisia perhekeskustyön ammattilaisia yli aluerajojen. Alueen sisäinen ja alueiden välinen moniammatillinen yhteistyö auttaa asiakkaiden ohjauksessa ja toiminnan kehittämisessä.

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille -palvelu on elinkaarensa alkuvaiheessa. Palvelun ensimmäisessä versiossa keskeisiä toimintoja ovat etusivun ajankohtaisosio, Tietopankki ja Tapahtumakalenteri.

Kirjautuminen Ammattilaisen oma -palveluportaalissa
Sähköinen perhekeskus ammattilaisille -palveluun kirjautuminen tapahtuu varmennekortilla tai henkilökohtaisilla tunnuksilla DigiFinlandin Ammattilaisen oma -palveluportaalissa. Palveluportaalissa löytyy myös käyttövaltuushallinta ammattilaisten palveluille. Ammattilaisen oma -portaali tulee käyttöön myös DigiFinlandin uusiin Omavire- ja Tarmoa-palveluihin.

Etusivun ajankohtaisosio antaa tilannekuvan
Etusivulla ammattilainen saa yleiskatsauksen uusista materiaaleista ja alueen tapahtumista sekä Omaperheen ja Omahelpperin käytetyimmistä hakusanoista. Koontinäkymä auttaa ammattilaista saamaan tiedon keskeisistä muutoksista ja pysymään ajan tasalla.

Tietopankki ammattilaisten työn tukena
Palvelun yksi ydintoiminnallisuus on Tietopankki. Tietopankissa on valmiina perhekeskustyön aiheita, kohderyhmiä ja sisältötyyppejä. Toiminnallisuuden avulla ammattilainen voi hallitusti jakaa ja hakea perhekeskustyön materiaaleja. Tietopankki helpottaa useaan paikkaan hajautuneen tiedon yhteen kokoamista ja tiedon löytämistä.

Tapahtumakalenteri tukee Omaperheen ja Omahelpperin alueellisuutta
Tapahtumakalenterin avulla voidaan jakaa tapahtumia kohdennettuna ammattilaisille tai perheille Omaperheeseen ja nuorille Omahelpperiin. Tapahtumakalenteri kokoaa yhteen perhekeskustyön tapahtumia ja vahvistaa SPK:n asukkaille suunnattujen Omaperhe- ja Omahelpperi-palveluiden alueellisuutta.

Ensimmäinen julkaistu versio keskittyy tärkeimpiin ydintoimintoihin helpottaen käyttöönottoprosessin läpiviemistä, ja palvelun jalkauttamista ammattilaisille. Käyttöönottojen sujuvoittamiseksi DigiFinland tarjoaa asiantuntijatukea ja materiaalia. Käyttöönotto ensimmäisen alueen kanssa on jo käynnissä.

Toimintojen kehittäminen jatkuu
Sähköistä perhekeskusta ammattilaisille jatkokehitetään suunnitelmallisesti vuoden mittaan. Perhekeskusyhteistyö on tärkeässä roolissa jatkokehityksessä. Kehitteillä ovat muun muassa Ammattilaishakemisto ja konsultoinnin mahdollistava Neuvonanto-toiminto.

Haluatko kuulla lisää Sähköisestä perhekeskuksesta ammattilaisille ja palvelun käyttöönotosta?

Tero Mäkiranta
Sähköinen perhekeskus, asiantuntija
tero.makiranta(at)digifinland.fi
046 9211167

Käyttöönotot:
Juho Matilainen
Sähköinen perhekeskus, palvelupäällikkö
juho.matilainen(at)digifinland.fi

Tutustu myös Sähköisen perhekeskuksen kokonaisuuteen nettisivuillamme.