30.10.2023

Omasuuntima-palveluun uusia toiminnallisuuksia marraskuussa

Omasuuntima-palvelusta julkaistaan uusi versio marraskuussa. Omasuuntima 3.2-versio sisältää uusia asiakaslähtöisiä toiminnallisuuksia sekä päivitettyjä sisältöjä. Versiokehityksen pohjana ovat toimineet palvelua käyttävien alueiden edustajien toiveet palvelun kehittämiseksi. Omasuuntima-palvelu voidaan ottaa käyttöön hyvinvointialueilla, Helsingin kaupungilla ja HUSissa. Omasuuntiman avulla tunnistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkuus ja asiakas ohjataan hänelle sopivimmalle palvelupolulle. Samalla sosiaali- ja terveydenhuollon niukkoja resursseja kohdennetaan paremmin.

Omasuuntima 3.2-versio sisältää runsaasti uusia toiminnallisuuksia, jotka parantavat palvelun käytettävyyttä. Puolesta-asiointi mahdollistaa Omasuuntimassa huoltajan puolesta-asioinnin alle 15-vuotiaan asioissa. Lisäksi täysi-ikäinen henkilö voi Suomi.fi-valtuuksien avulla valtuuttaa puolesta-asioijan käyttämään Omasuuntimaa, esimerkiksi Omasuuntima-tuloksen tarkastelemiseksi. Uudessa versiossa on mahdollista myös aikaisempien Omasuuntima-tulosten näyttäminen asiakkaalle.

Omasuuntiman asiakkaan etätäyttöpyyntö voidaan jatkossa lähettää asiakkaalle sähköpostitse jo aiemmin toteutetun tekstiviestiratkaisun lisäksi. Asiakkaan etätäyttö mahdollistaa Omasuuntiman asiakkaan osuuden täyttämisen asiakkaan valitsemana ajankohtana ja itse valitussa paikassa . Asiakkaan etätäyttö nopeuttaa palvelutilannetta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, kun asiakas voi vastata Omasuuntimaan jo ennakkoon. Omasuuntima on aina mahdollista tehdä myös ammattilaisen tapaamisen yhteydessä alusta loppuun.

Omasuuntimassa on asiakkaalle yksilö- ja perheasiakkaan (lapsiperheet) kysymykset. Uuden version myötä julkaistaan asiakkaan kysymysten päivitetyt versiot. Päivitystyö tehtiin yhteistyössä palvelua käyttävien alueiden asiantuntijoiden kanssa.

Omasuuntima ehdottaa vastausten perusteella tuloksena asiakkaalle sopivia ja asiakasta tukevia palveluita ja käytäntöjä. Uusi ominaisuus palvelussa on, että asiakas saa sähköpostilla tai tekstiviestillä ilmoituksen, kun Omasuuntiman tulos löytyy palvelusta. Tietoturvasyistä tulos on katsottavissa vain Omasuuntima-palvelussa.

Haluatko kuulla lisää alueellisesta käyttöönotosta?

Tervetuloa Omasuuntima-palvelun uuden 3.2-version esittelytilaisuuteen maanantaina 4.12.2023 klo 13:00. Lisätietoa tilaisuudesta tästä.

Lisätietoja palvelusta:

Katri Tapio 
Tuoteomistaja, Omasuuntima 
katri.tapio@digifinland.fi 
p. 040 770 6753

Lue lisää Omasuuntimasta täältä.