28.02.2024

Omahelpperi-verkkopalvelu tutuksi nuorille

Omahelpperi kokoaa nuorten elämäntilanteisiin sopivan luotettavan tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Kohderyhmän tavoittaminen on avainasemassa verkkopalvelun tunnetuksi tekemisessä, jonka tueksi on nyt tuotettu uusia videoita ja digitaalinen peli Omahelpperin sisällöistä opetuskäyttöön. Omahelpperi on julkaistu marraskuussa 2023 ja se on hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin käyttöönotettavissa. Tällä hetkellä palvelu on käytössä Etelä-Savossa ja Etelä-Pohjanmaalla. Omahelpperi on osa kansallista Sähköistä perhekeskusta, johon kuuluvat lisäksi perheille suunnattu Omaperhe ja Sähköinen perhekeskus ammattilaisille.

Omahelpperi-verkkopalvelu tarjoaa nuorille luotettavaa tietoa, tukea ja palveluita terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Verkkopalvelusta löytyy valtakunnallisia ja alueellisia palveluita. Omahelpperin alueelliset palvelut ja asiointimahdollisuudet näkyvät, kun alue on ottanut verkkopalvelun käyttöönsä. Ennen alueen käyttöönottoa nuoret näkevät valtakunnalliset sisällöt, tukikanavat ja palvelut.

Omahelpperin käyttöönoton tueksi on monipuolisesti viestinnän ja markkinoinnin tukimateriaalia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Painopiste on verkkoon ja sosiaaliseen mediaan soveltuvassa materiaalissa, koska nuoret viettävät paljon aikaa digitaalisessa ympäristössä.

Uudet videot nuorten kanavissa hyödynnettäväksi
Omahelpperin viestintää ja markkinointia vahvistamaan on tuotettu viisi uutta visuaalista videota, jotka ovat käytettävissä alueiden ja niiden yhteistyökumppaneiden viestinnässä. Kestoltaan videot ovat lyhyitä n. 20 sekuntia, ja niitä on helppo hyödyntää esimerkiksi sosiaalisen median viestinnässä.

Videoiden teemat ovat nuorten elämäntilaisiin sopivia: someahdistus, nuoren omilleen muutto, aikuisten riitelytilanteet, kehonkuva ja yleisteemana Omahelpperi. Videot ovat saatavilla kolmessa eri koossa ja saavutettavasti tekstitettynä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Uusi Omahelpperin sisällöistä tehty peli opetuskäyttöön
Lisäksi Omahelpperin sisällöistä on kehitetty peli Seppo-alustalle yhteistyössä Nuorten Akatemian kanssa. Opettajien on mahdollista hyödyntää peliä ilmaiseksi nuorten opetuksessa yläkoulussa. Peli keskittyy nuorten hyvinvointiin ja terveyteen liittyviin kysymyksiin koostuen 13 tehtävästä, joiden ratkaisemiseen hyödynnetään Omahelpperi-verkkopalvelua. Aiheina ovat mm. verkkopalvelun sisältöaiheisiin tutustuminen, asuminen ja tunnetaidot. Pelin avulla Omahelpperi-verkkopalvelu ja sen teemat tulevat tutuksi nuorille.

Peli ja ohjeet ovat ladattavissa maksutta: Omahelpperi-peli – Nuorten Akatemia

Haluatko kuulla lisää Omahelpperistä ja Sähköisestä perhekeskuksesta?

Tero Mäkiranta
asiantuntija
tero.makiranta(at)digifinland.fi
046 921 1167

Käyttöönotot:
Juho Matilainen
Sähköinen perhekeskus, palvelupäällikkö
juho.matilainen(at)digifinland.fi

Tutustu myös Sähköisen perhekeskuksen kokonaisuuteen nettisivuillamme.