04.11.2020

Hyvät käytänteet ja kokemukset jakoon Virta-hankkeen tietojohtamisen verkostossa

Virta-hankkeen tietojohtamisen verkostotapaamisissa hyvinvointialueet esittelevät loppusyksyn aikana näkymiä alueellisiin tietojohtamisen kehittämishankkeisiinsa. Lyhyiden tietoiskujen tarkoituksena on, että alueet voivat jakaa suunnitelmiaan ja tietoa tekemisestään toisilleen, jotta mahdolliset yhtymäkohdat voidaan tunnistaa ja keskustella mahdollisista yhteistyökuvioista.

”Kiitos! Oli kiva kuulla, mitä muut hyvinvointialueet ovat suunnitelleet”, kommentoi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Henna Puputti.

”Olen itse ollut sote-alalla vasta kolme vuotta ja aika noviisi valtakunnallisella tasolla tehtävien asioiden parissa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on sijaintiinsa ja kokoonsa nähden, tai niiden takia, saanut aika paljon asioita aikaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Koska jokainen alue on menossa eri vaiheessa sote-uudistuksen ja muidenkin asioiden osalta, on hyvä kuulla mitä missäkin on tehty ja mitä suunnitelmia tulevaisuuden suhteen eri alueilla on”, Puputti kertoo.

Hyvät käytännöt ja kokemukset poimitaan talteen

”Kokemusten ja uusien ideoiden jakaminen on keskiössä tässä yhteistyössä. Teemme valtakunnallisesti ihan merkittäviä asioita, joten näitä ei ole kenelläkään varaa tehdä yksin omassa rauhassa. Hyvät käytännöt ja kokemukset kannattaa poimia talteen ja soveltaa omaan käyttöön – monellakaan ei ole resursseja tehdä niitä virheitä uudelleen, joita muualla on mahdollisesti jo tehty”, kertoo Puputti ja jatkaa vielä:

”Kaikkea tekemistä ei voida kopioida toiselta toiselle, mutta yhteistyössä saadaan varmasti aikaan isompia, parempia ja halvempia asioita.”

Tähän mennessä kehittämishankkeitaan ovat esitelleet yhteensä 13 hyvinvointialuetta ja loput alueista pitävät esitykset syksyn tulevissa verkostotapaamisissa.

Virta-hankkeen tietojohtamisen verkoston avulla koordinoidaan niin sote-alueiden välistä kuin kansallisten toimijoiden ja sote-alueiden välistä yhteistyötä osana kansallista tiedolla johtamisen, ohjauksen ja valvonnan Toivo-ohjelmaa. Verkostolla tuetaan sote-rakenneuudistuksen alueellisen valmistelun johtamisen ja ohjauksen osa-alueen tavoitteiden toteutumista. Yhteistyön avulla mahdollistetaan sote-maakunnille vaikuttaminen ja kansalliseen kehitystyöhön osallistuminen. Verkoston osallistujia ovat tulevien sote-maakuntien itse nimeämät verkoston jäsenet. Verkosto kokoontuu kolmen viikon välein.

Lue lisää Virta-hankkeen tietojohtamisen verkostosta