27.08.2024

Omavireen pilotit käynnissä neljällä hyvinvointialueella

Omavireen pilotointi on aloitettu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen lisäksi nyt myös Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Työ- ja toimintakyvyn itsearviointiin kehitetty Omavire on nyt pilotointivaiheessa. Pilotit jatkuvat vuoden 2024 loppuun. Pilottien tavoitteena on kerätä palautetta, käyttökokemuksia ja kehitysehdotuksia palvelun jatkokehitykseen.

Omavirettä pilotoidaan monipuolisesti työikäisten asiakkaiden kanssa eri palveluissa aluekohtaisesti valituissa yksiköissä. Ammattilaiset pilotoivat palvelua asiakkaidensa kanssa. Omavireen pilotoinnissa on mukana esimerkiksi sosiaaliohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, päihdetyöntekijöitä, opiskeluhuollon psykologeja ja kuraattoreita, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja, kuntoutusneuvojia, asiakasohjaajia, terveydenhoitajia, sairaanhoitajia ja lääkäreitä.

Pilotteihin osallistuu hyvinvointialueilta noin 90 ammattilaiskäyttäjää asiakkaineen, noin 10 kokemusasiantuntijaa, itsenäisesti palvelua käyttäviä asukkaita sekä kehittäjäkumppaniorganisaatioiden asiantuntijoita.

Omavireen pilottien kokemuksista ja tuloksista raportoidaan alkuvuodesta 2025.

Lisätietoja:
Omavire – Työ- ja toimintakyvyn itsearviointi

Omavire-palvelun suunnittelu ja kehitys toteutetaan verkostoyhteistyönä. DigiFinlandin kehittäjäkumppaneina ovat esimerkiksi STM, TEM, TTL, THL, KEHA/TE, Kela, palvelun kehittämiseen RRP rahoituksen saaneet hyvinvointialueet Keski-Uusimaa, Satakunta, Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa sekä Helsingin kaupunki – palvelumuotoilijoita ja loppukäyttäjiä unohtamatta.