25.09.2020

Yhteistyö Omaolon ja HUSin Koronabotin välillä luo asukkaalle sujuvampaa asiointia

Omaolossa asioivat Uudellamaalla asuvat voivat itse tehdä suoran ajanvarauksen koronavirustestiin HUSin Koronabotin kautta. Poikkeuksena on Helsinki, jossa sähköisen ajanvarauksen tekeminen on ollut mahdollista suoraan Omaolon kautta jo pidemmän aikaa.

Ohjaus Omaolosta Koronabotin sähköiseen ajanvaraukseen

Aikaisemmin Omaolo ohjasi uusimaalaiset, Helsinkiä lukuun ottamatta, varaamaan koronavirusoirearvion täytön jälkeen testausajan soittamalla. Syyskuusta lähtien sähköinen ajanvaraus on mahdollistunut myös muualla Uusimalla.

“Omaolon oirearvion täytön jälkeen, ja oireiden täsmätessä koronavirustautiin, asukas ohjataan HUSin Koronabottiin tekemään sähköinen ajanvaraus. Muutos aikaisempaan on se, että asukkaan näkökulmasta sähköinen prosessi jatkuu sujuvasti, eikä soittoa tarvita”, kertoo hankejohtaja Hanna Nordlund.

”Pyrimme jatkuvasti löytämään tapoja, joilla Omaolo voisi tukea kaikkia asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla. On hienoa, että hoitopolkuja kehitetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa”, Nordlund jatkaa.

Helsingissä sähköinen ajanvaraus tehdään Omaolossa

Helsinkiläiset ovat jo keväästä 2020 saakka voineet tehdä sähköisen ajanvarauksen koronavirustestin ajanvaraukseen Omaolon kautta, ja tässä ei jatkossa tapahdu muutoksia.

Omaoloa kehitetään tiiviissä kansallisessa yhteistyössä

Omaoloa kehitetään kansallisesti yhteistyössä kuntayhtymien, kuntien, sairaanhoitopiirien ja DigiFinland Oy:n (SoteDigi) kanssa. Palvelu on käytössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä, Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kanta-Hämeessä, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä, Oulussa, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, Porvoossa, Satakunnassa, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä, Turussa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Uusimmat Omaolon käyttöönotot on tehty Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Myös palvelun kehittämisessä mukana olleet Kuopio ja Sodankylä tulevat ottamaan Omaolon käyttöön lähitulevaisuudessa.

Omaolossa maaliskuussa julkaistua koronavirustaudin oirearviota on täytetty yli miljoona kertaa.

Omaolo.fi:n koronavirustaudin oirearvio on toteutettu yhteistyössä SoteDigi Oy:n, Kustannus Oy Duodecimin ja THL:n kanssa. Omaolo-palvelun sovelluskehittäjä- ja analytiikkakumppanina toimivat Solita Oy ja Mediconsult Oy.