25.03.2024

Voisivatko digipalvelut olla helppoja ja saavutettavia kaikille – Vinkkejä suunnittelijoille kerätään yhteistyössä

DigiIN-tutkimushanke kerää yhdessä Kelan, DigiFinlandin ja Digi- ja väestötietoviraston kanssa erityisesti julkisten digipalveluiden suunnittelijoille vinkkejä siihen, kuinka palvelut voidaan suunnitella kaikenlaisille käyttäjäryhmille sopiviksi.

Digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut herättävät ihmisissä monenlaisia tunteita ja mielipiteitä. Eri ihmisillä on erilaiset valmiudet ja mahdollisuudet käyttää digipalveluja ja hyötyä niistä.

DigiIN-hankkeessa on tutkittu, millaisia kokemuksia ja tarpeita ikäihmisillä, maahanmuuttajilla, paljon terveyspalveluja käyttävillä, lievästi kehitysvammaisilla, työttömillä, mielenterveyskuntoutujilla ja vankilasta vapautuneilla on digitaalisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen. Nyt tavoitteena on koota kaikki syntynyt osaaminen yhteen ja tukea saavutettavien ja käytettävien digipalveluiden suunnittelua.

Saavutettavien ja toimivien digipalvelujen kehittämiseen tarvitaan mukaan erilaisia ihmisiä, kansalaisjärjestöjä ja muita tahoja. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat kuulla lisää tai keskustella yhteistyömahdollisuuksista!

Lue lisää ja katso yhteystiedot:
Voisivatko digipalvelut olla helppoja ja saavutettavia kaikille? Kokoamme vinkkejä suunnittelijoille – DigiIN