19.12.2023

Uusi odotettu ominaisuus: Hoidonperusteet.fi nyt myös englannin kielellä

Hoidonperusteet.fi-palvelu on päivitetty joulukuussa 2023. Päivityksen myötä palvelun sisältö sekä käyttöliittymä ovat nyt käytettävissä myös englannin kielellä, suomen ja ruotsin kielen lisäksi. Samalla palveluun tehty myös korjauksia käytettävyyteen ja saavutettavuuteen.

Toive englanninkielisestä sisällöstä on tullut palvelun käyttäjiltä. Englanninkielinen sisältö helpottaa ammattilaisia palvelemaan vieraskielisiä potilaita. Vastaisuudessa palvelun kaikki sisältö julkaistaan kolmella kielellä.

Palvelun käyttö edellyttää vastaisuudessa kirjautumista

Hoidonperusteet.fi-palvelun avoin käyttö päättyy vuoden 2024 alussa. STM:n rahoitus palvelun ylläpidolle ja kehittämiselle päättyy vuoden 2023 lopussa. Hoidonperusteet.fi siirtyy osaksi DigiFinlandin hyvinvointialueille myytävää palveluvalikoimaa. Pääsy Hoidonperusteet.fi-palveluun on vuoden 2024 alkupuolelta lähtien vain niiden alueiden ammattilaisilla, jotka ovat tehneet sopimuksen palvelun käytöstä vuodelle 2024. 

Näille alueille DigiFinland tarjoaa osana vakiopalvelua pääkäyttäjäkoulutuksen palvelun käyttöoikeuksien hallintaan. Palvelun tilanneiden hyvinvointialueiden ammattilaiskäyttäjille palveluun rekisteröityminen on yksinkertaista ja nopeaa, eikä edellytä pääkäyttäjän erikseen myöntämiä käyttöoikeuksia. 

Lisätietoja:
Taru Tukiainen
taru.tukiainen@digifinland.fi, 050 340 3811