08.06.2020

Töissä SoteDigillä: Integraatioarkkitehti Mikko Issakainen ”On palkitsevaa löytää asiakkaiden tarpeita toteuttavia ratkaisuja”

Mikko Issakainen työskentelee SoteDigillä integraatioarkkitehtinä ja vastuullaan hänellä on suunnitella ja arvioida miten tietoa siirretään eri järjestelmien välillä. Tietojärjestelmien ja käyttötilanteiden erilaisuudet, tiedon esittämisen erilaiset muodot ja tietoturvan sekä suorituskyvyn vaatimukset tuovat sopivaa haastetta työhön. Mikko työskentelee Jyväskylän kotitoimistolla.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Olen kasvattanut osaamistani Suomi.fi-palveluiden osalta. Erityisesti Palveluväylän ja sen käyttämän tekniikan eli X-Roadin alueella. Ymmärrys ja tieto julkisen sektorin järjestelmien integraatioista on kasvanut.

Mikä on haastavinta työssäsi?
Hankkeissa ja projekteissa on aina hyvin erilaisia ja eri tasoisia vaatimuksia ja niiden välisiä riippuvuuksia. On haastavaa, mutta myös palkitsevaa, pyrkiä löytämään ratkaisuja, jotka toteuttavat asiakkaiden tarpeet.

Mikä on parastasi työssäsi?
Monipuolisuus ja uuden oppiminen. On hienoa olla osana hankkeita, jotka kehittävät ja helpottavat asiakkaiden työntekoa ja arkea.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Lapsen kanssa liikkuen ja leikkien. Mahdollisuuksien mukaan kuuntelen musiikkia ja luen. Pidän myös pyöräilystä ja pyörien huoltamisesta ja ylipäänsä kaikenlaisesta käsillä tekemisestä. Muistoja tallennan valokuviin ja mustekynillä muistikirjoihin.