25.05.2022

Suuntiman uusi versio parantaa palvelun käytettävyyttä – Yhteistyö uuden kehitystiimin kanssa käynnistynyt  

Vuoden 2022 alussa DigiFinlandille siirtyneen Suuntima-palvelun jatkokehittäminen on hyvässä vauhdissa. Nyt työn alla oleva Suuntiman versio 3.0 tuo mukanaan uusia, käytettävyyttä ja saavutettavuutta parantavia ominaisuuksia. Huhtikuusta alkaen kehitystyötä on tehty tiiviisti yhteistyössä uuden kehitystiimin kanssa.  

Suuntiman kehitystiimin hankinnassa DigiFinland sai tasokkaan tarjouksen peräti 11 toimittajalta.  Tarjouskilpailun voitti tamperelainen ohjelmistotalo Elenium Oy, jonka kanssa on huhtikuun aikana aloitettu yhteistyö Suuntiman uuden 3.0 version kehittämisen parissa. DigiFinland toteuttaa palvelun arkkitehtuurisuunnittelun ja työn ohjauksen, Eleniumin työ keskittyy vahvemmin varsinaiseen ohjelmistokehitykseen. Arkkitehtuurityössä on mukana myös TietoEVRY Oyj.  

Kehitystyö etenee ketteränä ohjelmistokehityksenä kahden viikon sprinteissä. Jo ensimmäisten sprinttien aikana on DigiFinlandin ja Eleniumin välinen yhteistyö osoittautunut jouhevaksi.  

”Uuden version kehitystyö on ollut sujuvaa ja hedelmällistä, ja jo tässä vaiheessa uskaltaisin ennustaa, että tuleva Suuntima tulee näyttämään upealta”, iloitsee Suuntiman tuoteomistaja Katri Tapio.  

Tällä hetkellä Suuntimasta on tuotantokäytössä versio 2.0. josta on tavoitteena kehittää uusi versio 3.0 vuoden 2022 viimeiselle neljännekselle. Tulevan version ominaisuuksia ovat muun muassa parannettu, saavutettava käyttöliittymä, asiakkaan mahdollisuus käyttää palvelua mobiilisti etänä sekä mahdollisuus käyttää Suuntimaa myös ruotsin kielellä. Suuntiman uusi käyttöliittymä on suunniteltu DigiFinlandin ja NHG Oy:n käyttöliittymätiimin yhteistyönä.   

Kehitystyötä tullaan jatkamaan myös uuden version jälkeen, sillä kehityslistalle jää vielä monia toiminnallisuuksia, joita on kerätty asiakastoiveina Suuntimaa tällä hetkellä käyttäviltä ja käyttöönottavilta tahoilta. Eleniumin ja DigiFinlandin yhteistyö jatkuu ainakin vuoden 2023 loppuun, ja tarkoituksena on tehdä Suuntimaan vielä esimerkiksi historiatietojen selailumahdollisuus sekä erilaisia integraatioita. Nämä toiminnallisuudet palvelevat sekä Suuntimaa käyttäviä ammattilaisia että asukkaita. Luvassa on myös lisää kieliversioita, jotta Suuntima palvelee mahdollisimman laajaa käyttäjäkuntaa. Tavoitteena on, että Suuntima otetaan lähivuosina käyttöön kaikilla Suomen hyvinvointialueilla.   

Vaikka Suuntima-palvelun kehitystyötä tehdäänkin erilaisia toiminnallisuuksia lisäämällä, pidetään työssä samalla vahvasti kiinni palvelun alkuperäisestä ydinajatuksesta: Suuntima on ammattilaisen ja asukkaan yhteinen työkalu, jolla pyritään osallistamaan asukas oman asiakkuuspolkunsa löytämisessä.  

”Yhteistyö kehitystiimin kanssa on alkanut lupaavasti ja mukavassa hengessä. Koko Suuntima-tiimi tekee työtään ilolla ja innokkaasti ja uskon, että lopputuloksena on palvelu, joka on sekä helppokäyttöinen että aidosti asukasta osallistava”, riemuitsee Katri Tapio.

Lisätietoja

Katri Tapio

Tuoteomistaja, Suuntima

katri.tapio@digifinland.fi