28.09.2022

Suuntima-palvelun uusi versio julkaistaan marraskuussa

Suuntima-palvelussa viime kevät ja kesä on ollut vahvaa kehittämisen aikaa. Syksyllä kehitystahti on entisestään kiihtynyt – tavoitteena on Suuntiman uuden version julkaiseminen 8. marraskuuta. Uuden version parissa on työskennellyt DigiFinlandin Suuntima-tiimin lisäksi joukko toimittajia. Keskeisenä uudistuksena uudessa versiossa on asiakkaan etäkäytön mahdollistaminen. Toivottuja muutoksia ovat myös saavutettavuuden parannukset, ruotsinkielinen käyttömahdollisuus ja mobiiliskaalautuvuus näytön koon mukaan. Uuden version myötä Suuntima-palvelun nimi vaihtuu Omasuuntima-palveluksi.

”Asiakas- ja ammattilaiskäyttäjien lisäksi pyrimme tekemään uudesta Omasuuntimasta helppokäyttöisemmän myös pääkäyttäjille, ja siksi keskitymmekin uuden version julkaisun jälkeen kehittämään uutta Hallintapaneelia, jossa pääkäyttäjien on entistä helpompaa navigoida ja hallinnoida Omasuuntiman alueiden sisältöjä”, kertoo Suuntiman tuoteomistaja Katri Tapio.

Tuotekehityksen ohella Suuntiman nykyversion käyttöönotot ovat edenneet alueilla. Syyskuun aikana Suuntiman uudet käyttöönotot ovat käynnistyneet Helsingin kaupungilla ja Kanta-Hämeessä. Lisäksi useammalla alueella on aloittanut uusia pääkäyttäjiä, joita Suuntima-tiimin asiantuntija on perehdyttänyt ja kouluttanut käyttöönoton prosesseihin. Käyttöönotot suunnitellaan aina yhdessä alueen pääkäyttäjien kanssa ja Suuntima-tiimi tarjoaa tukea alueen yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Pääkäyttäjät ovat keskeisessä roolissa myös alueiden valmistelevissa tehtävissä siirryttäessä Suuntima-palvelun nykyversiosta uuden, marraskuussa julkaistavan Omasuuntiman käyttöön.

“Suuntima on kansallinen palvelu, mutta käyttöönoton prosessin suunnittelemme aina yhdessä alueen kanssa alueelliset toimintamallit ja tarpeet huomioiden. Näin varmistamme, että palvelu juurtuu osaksi arjen toimintaa ja on helppokäyttöinen sekä asiakkaille että ammattilaisille”, toteaa asiantuntija Annukka Ruokolainen.

Suuntima-tiimin lisäksi myös tulevat hyvinvointialueet ovat valmistelleet tulevaa. Suuntima-tiimi on tukenut tulevia hyvinvointialueita elpymis- ja palautumissuunnitelman (RRP) mahdollistaman rahoituksen hakemisessa. Suuntima on palveluna kansallinen, mutta lisäpalveluna alueiden on mahdollista edistää palvelun entistä parempaa yhteensopivuutta ja -toimivuutta oman alueensa prosesseihin ja järjestelmiin. Peruspalvelutason lisäksi lisäpalveluina on mahdollista edistää esimerkiksi käyttäjähallinnan integraatiota alueen omaan käyttäjähallintaan sekä järjestelmäintegraatiota Suuntiman ja asiakas- tai potilastietojärjestelmän välillä.

Suuntima-palvelusta on saatavilla lisätietoa DigiFinlandin verkkosivuilla. Otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä, mikäli kaipaat lisätietoja Suuntimasta, Suuntima-tiimi kertoo mielellään lisää!.

Lisätietoja:

Katri Tapio
Tuoteomistaja, Suuntima
katri.tapio(at)digifinland.fi

Annukka Ruokolainen
annukka.ruokalainen(at)digifinland.fi
Asiantuntija, Suuntima