26.05.2020

DVV:n Suomi.fi-palveluiden Sähköisen asioinnin tuki -palvelu jatkuu

Digi- ja väestötietoviraston (DVV) Suomi.fi-palveluiden Sähköisen asioinnin tuki -palvelu jatkuu entiseen tapaan. Aikaisemmin palvelua edisti Vimana, mutta Vimanan ja SoteDigin yhdistyessä helmikuussa 2020, palvelu siirtyi SoteDigille. Edistämme asiakasorganisaatioiden asiakaspalvelun ja toiminnan digitalisointia osana Valtiovarainministeriön ICT-muutosohjelmaa.

”Uusien käyttöönottoprojekteja käynnistetään taas syksyllä 2020. Tällä hetkellä kokoamme kokonaiskuvaa siitä, missä Suomi.fi-palveluiden käyttöönottojen ja niiden suunnitelmien osalta ollaan eri organisaatioissa menossa”, kertoo SoteDigin palvelupäällikkö Anu Lehtonen.

Sähköisen asioinnin tuki -palvelu tulee lähiaikoina saamaan lisävoimistusta kahdella uudella työntekijällä. Rekrytoinnit myynnillisen projektipäällikön tehtäviin ovat parhaillaan käynnissä.

Tulostus-, kuoritus ja jakelupalvelun toimittajan kilpailutus käynnissä

Suomi.fi-palveluihin liittyen DVV kilpailuttaa tulostus, kuoritus- ja jakelupalvelutoimittajan (TKJ). Kilpailutusta tehdään parhaillaan ja uuden TKJ-palvelun on tarkoitus olla käyttöön otettavissa asiakasorganisaatioissa syksyllä 2020. Silloin palvelu on mahdollista liittää myös Suomi.fi-viestit-palvelun käyttöönottoihin mukaan.

”Tämä on kokonaispaketti, jota sairaanhoitopiirit ovat pyytäneet. Palvelulla varmistetaan, että kansalainen voi valita haluaako hän viranomaisen lähettämät asiakirjat liitteineen sähköisesti Suomi.fi-viestit-palveluun vai perinteisesti paperipostina. Isona hyötynä on se, että jokaisen sairaanhoitopiirin ei tarvitse itse kilpailuttaa kyseistä palvelua, vaan se tapahtuu keskitetysti DVV:n toimesta”, Lehtonen kertoo.