26.04.2018

SoteDigi Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Harri Hyvönen

Viime syksynä perustetun sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiota edistävän SoteDigi Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Harri Hyvönen. Hän siirtyy tehtävään Jyväskylän kaupungin kehitysjohtajan tehtävästä.

Hyvösellä on yli 20 vuoden laaja kokemus liiketoimintojen sekä tietohallinnon johto- ja kehitystehtävistä muun muassa Valmetilta, Nokialta ja Outotecilta. Hän on koko työuransa ajan ollut tekemisissä digitalisaation ja tietojärjestelmien kanssa.

Hyvönen siirtyy SoteDigin toimitusjohtajaksi Jyväskylän kaupungin kehitysjohtajan pestistä Jyväskylässä hän on vastannut kaupungin strategiasta sekä palveluiden, prosessien ja organisaation kehitystyöstä ja digitalisaation edistämisestä.

Hän odottaa uutta tehtäväänsä innokkaan realistisesti.

”Soten ja digitalisaation yhdistäminen on mielenkiintoinen, joskaan ei helppo tehtävä. Kuitenkin hyvällä yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa voidaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa viedä kohti digitaalista tulevaisuutta. Tässä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa Suomen sote-uudistuksen tavoitteiden toteutumiseen”, Hyvönen kertoo.

SoteDigi Oy on perustettu edistämään sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiota ja yhteensovittamista yhteistyössä kaikkien alan toimijoiden kanssa. Tavoitteena on palveluiden parempi saatavuus ja yhdenvertaisuus, julkisten kustannusten kasvun hidastaminen sekä tiedon kulku ja yhteensopivuus.

SoteDigi Oy:n hallituksen puheenjohtajan Hannu Leskisen mukaan juuri yhteistyö on näiden tavoitteiden saavuttamisessa tärkeää.

”Haluamme yhdessä sotekentän kanssa löytää toimivimmat roolit, toimintatavat ja järjestelmät, joita viemme alan toimijoiden kanssa eteenpäin. Tulemme avuksi viemään digitaalisuutta ja tiedolla johtamista yhteistyössä eteenpäin niin, että myös päällekkäistä tekemistä voidaan karsia.”

Lisätietoja:
Hannu Leskinen
Hallituksen puheenjohtaja
Sotedigi Oy
050 65376, Hannu.Leskinen@ppshp.fi