29.01.2020

SoteDigi Oy ja Vimana Oy yhdistyvät 1.2.2020 – yhtiölle valittu uusi hallitus

Valtion omistamat erityistehtäväyhtiöt SoteDigi Oy ja Vimana Oy yhdistyvät valtakunnalliseksi yhtiöksi 1.2.2020 alkaen. Osakkeenomistaja valtiovarainministeriö on nimittänyt yhdistyvälle yhtiölle uuden hallituksen 29.1.2020. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa OTM, Senior Advisor Timo Lepistö, joka on toiminut SoteDigi Oy:n hallituksen puheenjohtajana keväästä 2019.

Uuden yhtiön hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin talouspolitiikan koordinaattori Markus Sovala valtiovarainministeriöstä sekä hallituksen jäseniksi kehitysjohtaja Harri Eskola Business Finlandista, hallitusneuvos Minna-Marja Jokinen valtiovarainministeriöstä, verotusneuvos Mirjami Laitinen, ICT-johtaja Kari Suominen Fingrid Oyj:stä ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä. Sovalalla ja Voipio-Pulkilla on kokemusta hallitustyöskentelystä SoteDigi Oy:ssä, Eskolalla ja Laitisella puolestaan Vimana Oy:ssä. Uusi hallitus aloittaa 1.2.2020.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 17.12.2019 valtion omistamien erityistehtäväyhtiöiden SoteDigi Oy:n ja Vimana Oy:n yhdistämistä. Liiketoimintakauppasopimus koko Vimana Oy:n liiketoiminnan myymisestä SoteDigi Oy:lle allekirjoitettiin 19.12.2019. Yhdistyneen yhtiön, SoteDigi Oy:n, toimitusjohtajana jatkaa FT, DI Harri Hyvönen.

Uuden valtakunnallisen yhtiön erityistehtävänä on osana julkisen sektorin kokonaisuutta kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja muiden toimialojen tuottavuutta ja vaikuttavuutta parantavia kansallisia digitaalisia ratkaisuja. Lisäksi erityistehtävänä on tukea viranomaisten kansallisten sähköisen asioinnin tukipalvelujen hyödyntämistä sekä edistää julkisen hallinnon ICT:n integraatiota ja yhteentoimivuutta. Yhtiö edistää myös tiedolla johtamista sekä asiakaslähtöisten ja kustannustehokkaiden ratkaisujen toteutusta tulevaisuuden digitalisaatiohyötyjen mahdollistamiseksi.

Lisätietoja:
Lainsäädäntöneuvos Salla Kalsi, valtiovarainministeriö, puh. 0295 530 430, salla.kalsi(at)vm.fi

Hallituksen puheenjohtaja Timo Lepistö, puh. 0400 821 815, timo.lepisto(at)sotedigi.fi