01.06.2020

SoteDigi kehittää tietojohtamisen ratkaisua AuroraAI-ohjelmassa

SoteDigi osallistuu valtiovarainministeriön koordinoimaan AuroraAI-ohjelmaan. Kansallisen AuroraAI-tekoälyohjelman tavoitteena on toteuttaa ihmislähtöinen toimintamalli, jossa tekoäly auttaa kansalaisia ja yrityksiä hyödyntämään palveluita oikea-aikaisesti ja eettisesti kestävällä tavalla.

Osana AuroraAI-ohjelmaa toteutetaan tekninen AuroraAI-verkko, jonka avulla kytketään julkisen hallinnon organisaatioiden palvelut yhteen vuorovaikuttamaan myös muiden sektorien palvelujen kanssa. Verkolla parannetaan tekoälyn avulla erityisesti julkisten palvelujen kohtaantoa sekä vähennetään resurssien hukka- ja vajaakäyttöä. AuroraAI-verkon tarkoituksena on yhdistää eri palvelut toisiinsa ja tarjota kansalaisille sekä yrityksille oikeat palvelut oikealla hetkellä.

”SoteDigi kehittää AuroraAI-ohjelmassa AuroraAI-verkon tueksi tietojohtamisen ratkaisua hyvinvointitiedon keräämiseksi, tallentamiseksi ja esittämiseksi ihmiskeskeisesti. Ytimessä ja lähtökohtana ovat keskusteleva tekoäly ja avoin bottiteknologia. Tavoitteena on, että kerätty hyvinvointitieto auttaa suosittelemaan ihmisille kohdennettuja palveluja ja saumattomia palveluketjuja”, kertoo SoteDigin tietojohtamisen projektipäällikkö Pirkka-Matti Alanne.

Lisätietoa löydät täältä.