03.05.2021

Sähköinen arkistointi -projektin yhteishankinnan määrittely on valmistunut

DigiFinlandin Sähköinen arkistointi -projektiin sisältyvän yhteishankinnan määrittely on valmistunut. Projekti on edennyt hankintarenkaan perustamisen vaiheeseen, jossa toteutetaan (dynaaminen) hankintajärjestelmä vanhojen tietojen arkistoinnin toteuttamiseksi. DigiFinlandilla on tavoitteena saada hankintarenkaaseen mukaan sairaanhoitopiirit (tulevat hyvinvointialueet).

Yhteishankinnan kohteena on ennen Kanta-palveluun liittymistä syntyneiden sosiaali- ja terveydenhuollon tietojen arkistointi. Yhteishankinta pitää sisällään seuraavat osa-alueet:

1) Tietojen poiminta terveydenhuollon potilastietojärjestelmistä
2) Tietojen poiminta sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmistä
3) Tietojen vienti Potilastiedon arkistoon
4) Tietojen vienti Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon
5) Tietojen vienti muihin asiakkaan osoittamiin säilytyspaikkoihin
6) Alueellinen migraatiosuunnittelu (asiantuntijaresurssit)

Yhteishankinnan sisältöä sekä hankintaan liittymistä esitellään yleisinfossa, joka järjestetään Teamsin välityksellä ma 17.5 klo 12-13. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille aluetoimijoille. Kutsun yleisinfoon saa pyytämällä sähköpostitse laura.valkkila@digifinland.fi.

Sähköisen arkistoinnin hankintakokonaisuutta sekä hankintaan liittymistä esitellään myös kaikille aiheesta kiinnostuneille aluetoimijoille sosiaali- ja terveydenhuollon Atk-päivien virtuaalimessuilla 25.-26.5.21. Virtuaalimessujen 3D-messutapahtuma on kaikille avoin tilaisuus. Esitys on tiivistetty yhteenveto 17.5. järjestettävän yleisinfon sisällöstä.

Linkki DigiFinlandin messuosastolle ilmoitetaan myöhemmin kanavissamme.