18.12.2023

Ryhti-muutostuki tavoitti yli 800 asiantuntijaa kunnista

Ryhti-muutostuki -projekti järjesti 29.11. “Mikä muuttuu” -päivän yhdessä ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Tilaisuus järjestettiin verkkotapahtumana, johon osallistui yli 800 asiantuntijaa 196 Manner-Suomen kunnasta.

“Mikä muuttuu” -tilaisuudessa esiteltiin viimeisimpiä tietoja kaavoituksen ja rakentamisen luvituksen lainsäädännöstä ja sen mukanaan tuomista muutoksista sekä Ryhti-tietojärjestelmän kehityksestä. Ohjelmassa oli myös edelläkävijöiden puheenvuoroja valtionvarainministeriön digikannustin-hankkeista (Rava3Pro ja KAATIO) sekä joulukuussa käynnistyvään Ryhti-tietojärjestelmän kumppanitestaukseen osallistuvista kunnista.

Tilaisuudessa kokemuksia kansallisesta kehittämisestä kertoivat Kuntaliiton ja Suomen ympäristökeskuksen VOOKA-hankkeen edustajat. Ryhti-muutostuki tiimin Konsta Kuorikoski esitteli kuntien järjestelmiin kohdistuvia vaatimuksia, Jarmo Pulkkinen kertoi kuntien digitalisaatiokartoitusten kansallisista tuloksista ja Satu Reisko avasi muutokseen liittyviä suositeltavia toimenpiteitä. Lisäksi esillä oli kuntien tukeminen avustuksin ja muutostuen kautta. Tilaisuus sai hyvää palautetta osallistujilta. Kiitos mukana olleille!

Haluatko kuulla lisää?

Satu Reisko, projektipäällikkö Ryhti-muutostuki
satu.reisko@digifinland.fi