30.08.2023

Päivystysapu 116117:n verkkosivusto uudistui

Päivystysapu 116117 on hyvinvointialueiden järjestämä neuvontapalvelu, joka neuvoo äkillisissä terveysongelmissa. Palvelun verkkosivusto 116117.fi on saanut uuden ilmeen. Uudistuksen yhteydessä mahdollistui myös alueellinen sisällöntuotanto sivustolle, tämä ominaisuus otetaan käyttöön myöhemmin syksyn aikana.

Päivystysavun toiminnassa on pieniä alueellisia eroavaisuuksia. Jotta käyttäjä saa kulloinkin oikeat tiedot, valitsee hän sivustolle saapuessaan paikkakuntansa. Paikkakuntavalinnan jälkeen löytyy tietoa alueellisesta palvelusta sekä alueella käytössä olevat yhteydenottotavat palveluun.

Uudistuksen jälkeen palvelua tuottavat alueet voivat julkaista sivustolla ajankohtaisia alueellisia uutisia tai häiriötiedotteita. Tulevan syksyn aikana palvelua tuottavat hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS koulutetaan alueellisen sisällön ylläpitoon.

Päivystysapu 116117 -palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa, lukuun ottamatta Lappia ja Ahvenanmaata. Lapin hyvinvointialue on ottamassa palvelua käyttöön alkuvuodesta 2024. Palvelun piirissä on 97 % suomalaisista. Päivystysapuun voi soittaa ainoastaan Suomesta. Puhelu numeroon 116117 on soittajalle maksuton. DigiFinland koordinoi palvelun kansallista kehittämistä.

Lue lisää: 116117.fi