27.02.2024

Päivystysapu 116117 -chat – uusi yhteydenottokanava tuttuun palveluun

Chat on ollut toivottu yhteydenottokanava Päivystysapu 116117 -palvelulle. DigiFinland on kehittänyt Päivystysavun puhelinpalvelun rinnalle chat-kokonaisuuden, joka alueiden on helppo ottaa käyttöön.

– Tämä on ensimmäinen askel suuren suosion saaneet palvelun uudistumiseen, jolla pyrimme tehostamaan palveluntuotantoa ja vastaamaan hoitajapulan sekä niukkenevien resurssien tuomaan haasteeseen, kertoo Päivystysapu 116117 -palvelusta vastaava kehittämispäällikkö Leena Koivumäki. Chatin ei ole tarkoitus korvata puhelinyhteyttä palveluun, vaan tuoda siihen rinnakkainen asiointikanava niille asukkaille, jotka mieluummin asioivat digitaalisen palvelun kautta. Päivystysavun chat on lisäpalvelu, jonka alue voi halutessaan ottaa käyttöön.

DigiFinlandin tarjoama chat-ratkaisu on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu Päivystysavun visuaalisen ilmeen mukainen chat-alusta, esitietokysely, tukipalvelu sekä koulutus pääkäyttäjille. Chat tuodaan suoraan alueen 116117.fi-sivuille. Esitietokysely on lääkinnällinen laite, josta löytyy kattava valikoima ikään, sukupuoleen ja oireeseen sidottuja kysymyskokonaisuuksia, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Esitietokysely kerää asukkaan oireenmukaiset tiedot valmiiksi, joista ammattilainen saa yhteenvedon. Parhaimmillaan ammattilainen voi tehdä hoidon tarpeen arvioinnin pelkästään esitietojen pohjalta. Tarvittaessa ammattilainen voi esittää lisäkysymyksiä, pyytää asukasta toimittamaan kuvan tai ehdottaa videopuhelua. Videopuhelu- ja kuvanlähetysmahdollisuus parantavat hoidon tarpeen arvioinnin laatua, jolloin tarve ohjata asukkaita päivystyksiin pienenee.

Lisätietoja:

Asiakkuuspäällikkö, alueasiakkuudet, Etelä-Suomen yhteistyöalue
Juulia Ukkonen-Wallmeroth
juulia.ukkonen-wallmeroth(at)digifinland.fi
p. 040 180 1123

Asiakkuuspäällikkö, alueasiakkuudet, Länsi- ja Itä-Suomen yhteistyöalueet
Julia Peltomäki
julia.peltomaki(at)digifinland.fi
p. 050 571 1483

Asiakkuuspäällikkö, alueasiakkuudet, Sisä- ja Pohjois-Suomen yhteistyöalueet
Taru Tukiainen
taru.tukiainen(at)digifinland.fi
p. 050 340 3811