23.04.2020

Päivityksiä Omaolon koronavirustaudin oirearvioon: englannin kieliversio ja kansallisia toimintasuosituksia

Kyselylomakkeesta ensimmäinen englanninkielinen versio

Koronavirustaudin oirearviosta on julkaistu ensimmäinen englanninkielinen versio. Kysely on tarkoitettu Suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka pystyvät asioimaan englannin kielellä. Kyselyn täyttämisen jälkeen asukkaille annetaan oireisiin perustuvat toimintasuositukset, mitkä ovat kansallisesti yhdenmukaisia. Tarkempia asuinalueen ohjauksia ei englanninkielisen lomakkeen ensimmäisessä vaiheessa ole saatavilla. Koronavirustaudin englanninkielinen kysely on toteutettu yhteistyössä THL:n ja Kustannus Oy Duodecimin kanssa ja se löytyy osoitteesta www.omaolo.fi/en.

Toimintasuosituksiin uusia kansallisia toimenpideohjeita 

Omaolon koronavirustaudin oirearvion toimintasuosituksia on päivitetty sosiaali- ja terveysministeriön testausta koskevan strategian ja THL:n uusien toimenpideohjeiden mukaisesti. THL:n yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa laatiman ohjeen mukaan näytteenottoja tulee lisätä lievissäkin koronavirustautiepäilyissä ja testaukseen ohjata asukkaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa. Ohjeistuksen tavoitteena on tunnistaa matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman nopeasti potilaat, joilla on COVID-19 tauti.

Omaolon koronavirustaudin oirearvioita on täytetty tällä hetkellä yli 410 000 kertaa (tilanne 21.4.2020).

Lisätietoja:

Leena Soininen, lääketieteellinen johtaja
leena.soininen@sotedigi.fi

Jari Numminen, tuoteomistaja Omaolo
jari.numminen@sotedigi.fi​Omaolo.fi on kansallinen, julkisen sektorin, sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka ottaa sinut mukaan edistämään terveyttäsi ja hyvinvointiasi yhdessä ammattilaisten kanssa. Omaolo tavoittaa jo yli puolet Suomen asukkaista. Palvelu on CE-merkitty lääkinnällinen laite. Katso alueet, missä Omaolo on tällä hetkellä käytössä » 

Omaoloa kehitetään yhdessä kaikkien palvelun käyttöönottaneiden kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien sekä SoteDigi Oy:n kesken. Palvelun levittämisestä vastaa SoteDigi Oy. 

Tutustu ja lue lisää: 
Omaolo.fi »