27.10.2023

Omaperheeseen uutta videosisältöä

Omaperheeseen on kuluneen kesän ja syksyn aikana lisätty uutta videosisältöä, joka rikastaa Omaperheen tarjontaa. Asukkaille halutaan tarjota erityisesti lyhyitä ja ytimekkäitä, konkreettisia ohjeita sisältäviä videoita.

Omaperhe on DigiFinlandin kehittämä kansallinen verkkopalvelu ja tietopankki. Palvelu kokoaa yhteen lapsiperheille tarkoitettuja palveluita, keskittyen erityisesti ennakoivaan viestintään ja opastukseen sekä ensivaiheen neuvontaan ja ohjaukseen. Omaperhe täydentää Perhekeskus -palvelukokonaisuutta, ja on osa Sähköistä perhekeskusta.

Alueille on tarjottu mahdollisuus valita videoiden painotusalueet, ja poimia asukkaille hyödyllisimmät videosisällöt. Iteratiivisen työskentelyn avulla on pyritty varmistamaan, että laaditut videosisällöt palvelevat alueiden asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Videosisältöä on tarjolla useaan eri kategoriaan ja aihealueeseen liittyen aina lapsitoiveista teini-ikäisen vanhemmuuteen saakka. Alla muutama esimerkki tunnetaitoihin, digipelaamiseen ja median käyttöön liittyen:

Tunnetaidot -kategoria eri ikäisten lasten vanhemmille:

Arki ja perhe -kategoria eri ikäisten lasten vanhemmille: