29.05.2023

Omaperheen uudet toiminnallisuudet ja sisällöt

DigiFinlandin toteuttama Omaperhe-palvelu julkaistiin vuoden 2023 alussa ja palvelun käyttöönottoja tehdään tämän ja ensi vuoden aikana. Omaperhe on käytössä nyt kolmella alueella ja käyttöönotot jatkuvat tasaisesti kesän ja syksyn aikana. Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. 

Omaperhe-palvelua kehitetään jatkuvasti. Uusin versio 1.2 julkaistiin toukokuun alussa ja sen keskeisimmät uudet toiminnallisuudet ovat:

  • Aluekohtaiset sivut, joiden avulla alueet voivat viestiä omaan alueeseensa erityispiirteistä ja sisällöistä haluamallaan tavalla. 
  • Palvelunostot, joiden avulla käyttäjä löytää artikkeleiden yhteydessä aiheeseen liittyviä palvelusuosituksia ja itsearviointeja entistä kattavammin.
  • Itsearvioinnit ja valmennukset -sivu, jonka myötä Omaperheen käyttäjä voi tutustua Palvelutietovarannosta nostettuihin itsearviointeihin ja valmennuksiin Itsearvioinnit-sivulla. 
  • Omaperheen käyttöliittymän parannukset ja korjaukset, joiden avulla verkkopalvelua on helpompi käyttää.

Omaperheen sisällöntuotannossa on päivitetty aikaisemmin julkaistuja tekstejä saadun palautteen perusteella. Palveluun on myös lisätty muutamia uusia artikkeleita. Kevään 2023 aikana julkaistaan Omaperheeseen neuropsykiatrisia haasteita (nepsy) käsittelevä kokonaisuus. Jatkossa myös varhaiskasvatus-, opetus- ja sivistystoimen, sekä vammaisia henkilöitä ja maahanmuuttajataustaisia perheitä koskeviin sisältöihin aiotaan kiinnittää enemmän huomiota. Myös Omaperheen videotuotanto on käynnistynyt, palveluun tuotetaan neljäkymmentä ohjevideota muiden sisältöjen tueksi.