26.09.2022

Omaperhe-palvelun pilotti ja tuotantokäytön aloitus lähestyvät

Valtakunnallisen sähköisen perhekeskuksen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja Omaperhe-palvelua päästään pilotoimaan lokakuussa. Palvelun tammikuussa 2023 alkavaan käyttöönottoon osallistuu useita eri hyvinvointialueita.

Omaperhe-palvelua pilotoidaan lokakuussa yhteistyössä siihen ilmoittautuneiden hyvinvointialueiden kanssa. Pilottiin osallistuu perhepalvelupisteitä seitsemältä eri hyvinvointialueelta. Perhepalvelupisteillä jaetaan materiaalia ja tietoa Omaperhe-palvelusta sekä annetaan mahdollisuus kokeilla palvelua. Pilottiin osallistuvat asiakkaat voivat antaa palvelusta palautetta perhepalvelupisteille tai suoraan pilotin palautekanavan kautta. Palautteet käsitellään ja niitä hyödynnetään palvelun kehityksessä jo ennen tuotantokäytön aloittamista. Pilotti kestää lokakuun loppuun saakka ja sen tavoitteena on saada palautetta palvelun mahdollisilta käyttäjiltä sekä varmistaa palvelun toimivuus käytännössä.

Omaperhe-palvelun tuotantokäytön valmistelu on jo käynnissä ja hyvinvointialueisiin on oltu jo niiden osalta yhteydessä. Omaperhe-palvelu on mahdollista ottaa käyttöön vuoden 2023 alusta, mutta tarkemmat käyttöönottojen aikataulut suunnitellaan yhdessä hyvinvointialueiden kanssa, hyvinvointialueiden omat aikataulut ja palvelun käyttöönottovalmius huomioiden.

Sähköinen perhekeskus koostuu kolmesta osiosta: perheiden ja perhettä perustamassa olevien kokonaisuudesta eli Omaperhe-palvelusta, nuorille suunnatusta kokonaisuudesta sekä ammattilaisten osiosta. Nuorten ja ammattilaisten osioiden kehittäminen on alkanut ja etenee hyvää vauhtia. Myös nämä osiot kehitetään yhteistyössä mukana olevien hyvinvointialueiden kanssa.