31.08.2020

Omaoloon toteutettu uusia toiminnallisuuksia osana Koronavilkku -kokonaisuutta

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-mobiilisovellus on julkaistu tänään 31.8. Sovellus on nyt ladattavissa maksutta yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona.  Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

SoteDigi on toteuttanut osana Koronavilkku -kokonaisuutta uusia ominaisuuksia Omaolo-palveluun:

  • Jäljitystyötä tekeville ammattilaiselle on toteutettu avauskoodien luomiseen ja lähettämiseen tarkoitettu erillinen käyttöliittymä.
  • Lisäksi Omaoloon on toteutettu yhteydenottolomake oireettomien altistuneiden kansalaisten sähköiseen yhteydenottoon terveydenhuoltoon. Käytössä on myös koronavirustaudin oirearvio oireisille altistuneille, jonka kautta voi varata mm. testiajan.

Sähköinen asiointi Koronavilkun kautta Omaoloon on käytössä 31.8.: Asikkala, Eura, Forssa, Hamina, Hankasalmi, Hartola, Hausjärvi, Heinola, Heinävesi, Hollola, Honkajoki, Humppila, Hämeenlinna, Iitti, Ilomantsi, Imatra, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Juuka, Jyväskylä, Jämijärvi, Kaarina, Kankaanpää, Karvia, Kitee, Kontiolahti, Kotka, Kouvola, Kärkölä, Lahti, Lappeenranta, Lemi, Lieksa, Liperi, Loppi, Luumäki, Merikarvia, Miehikkälä, Myrskylä, Naantali, Nokia, Nurmes, Orimattila, Oulu, Outokumpu, Padasjoki, Parikkala, Polvijärvi, Pomarkku, Pori, Pukkila, Punkalaidun, Pyhtää, Rauma, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Savitaipale, Siikainen, Sysmä, Sastamala, Taipalsaari, Tammela, Tampere, Tohmajärvi, Turku, Ulvila, Uurainen, Virolahti, Ypäjä.

Muilla alueilla Koronavilkku -sovellus ohjaa puhelinyhteydenottoon.

Tutustu Koronavilkkuun (video) ja osoitteessa www.koronavilkku.fi

Lisätietoja:
Hanna Nordlund, hankejohtaja, asukkaan digipalvelut