19.01.2023

Omaolon versiopäivitys 18.1.2023 parantaa asukkaan käyttöliittymän toimintaa ja näkymää

Omaolo-palveluun on tehty useita toivottuja ja tarpeellisia päivityksiä, jotka parantavat asukkaan käyttöliittymän näkymää ja palvelun toiminnallisuutta.

Omaolon uudessa versiossa on parannettu ja uudistettu asukkaan etusivun näkymää sekä määräaikaisten terveystarkastusten esitietolomakkeita ja otettu käyttöön uusi palautelomake. Palvelusta on poistettu Omat asioinnit -sivu ja jatkossa Omaolossa toteutuneet asioinnit näkyvät suoraan etusivunäkymässä. Uudistuneella etusivulla on nyt nähtävillä Usein kysytyt kysymykset -osio ja siihen on lisätty kuvitusta elävöittämään ulkoasua ja selkeyttämään käyttöä.

Omaolosta löytyy myös uusi oirearvio “Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma”. Uusi oirearvio toimii samalla periaatteella kuin jo olemassa olevat 16 muuta oirearviota. Asukas voi tehdä oirearvion Omaolossa. Tuloksen voi lähettää ammattilaiselle, jos kyseinen oirearvio on otettu alueen terveyspalveluissa käyttöön.

“Hampaiden tai suun oire tai vamma on pitkään toivottu uusi sisältö, jonka avulla voidaan helpottaa hoitoon pääsyä suun ja hampaiden sairauksissa. Oirearvio on rakennettu yhteistyössä Kustannus Oy Duodecimin ja hammashuollon ammattilaisten kanssa. Tämä oirearvio on osa lääkinnällistä laitetta, ja sen myötä tulevat laadulliset velvoitteet sitovat meitä myös tässä kehitystyössä”, kertoo DigiFinlandin lääketieteellinen johtaja Leena Soininen.

Muita Omaolon uusia ominaisuuksia ovat mm. lukukuittaus, joka tulee Omaolon kautta lähetettyihin viesteihin, ajanvarauksen siirtomahdollisuus, sähköpostiosoitteen vahvistus ja puhelinnumeron kelpuuttaminen. Lisäksi on parannettu viestien ja asioinnin sulkemisehdotuksen toimintaa.

*Omaolo on sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa, sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Palvelu on käytössä noin neljän miljoonan asukkaan alueella Suomessa. Omaolon on MDR-vaatimusten mukainen CE-merkitty lääkinnällinen laite. DigiFinland on laitteen valmistaja. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi