28.08.2020

Omaolon koronalomaketta on täytetty jo yli miljoona kertaa!

Miljoonas lomakeentäyttö oli 26.8. klo 10:05.

Omaolo.fissä otettiin käyttöön koronavirustaudin oirearvio maaliskuun 16. päivä, ensin suomen- ja ruotsinkielillä, ja vajaa kuukausi tästä myös englanninkielellä. Oirearvioon on tähän mennessä tehty 15 kpl kansallisten toiminta- ja toimenpideohjeiden mukaisia päivityksiä.   

Koronaoirearvio on saatavilla kaikille Suomen asukkaille riippumatta asuinpaikasta, ja se mahdollistaa yhteydenoton terveydenhuollon ammattilaiseen 14 eri organisaatiossa. Ammattilaisille lähetettyjä oirearvioiden yhteenvetoja ja pyyntöjä ammattilaisen kanssa asiointiin on tähän mennessä lähetetty jo 66 446 kappaletta (tilanne 27.8.2020). 
Täältä näet alueet, missä Omaolo on käytössä.  

Omaolon kautta voi myös tehdä ajanvarauksen koronatestiin ja päästä laboratorioon ilman erillistä puhelinsoittoa. Suora ajanvarausintegraatio on toteutettu Helsingissä, Hämeenlinnassa, Kymsotessa, Oulussa ja Siun sotessa. Lisäksi PHHYKY:ssä on toteutettu intergaraatio ulkoiseen ajanvarausjärjestelmään. Asukkaiden testiin pääsyn helpottamiseksi uusia ajanvarausjärjestelmien integraatioita on parasta aikaa työn alla.     

Omaolo.fi:n koronavirustaudin oirearvio on toteutettu yhteistyössä SoteDigi Oy:n, Kustannus Oy Duodecimin ja THL:n kanssa. Omaolo-palvelun sovelluskehittäjä- ja analytiikkakumppanina toimivat Solita Oy ja Mediconsult Oy.

Lisätietoja:
tuoteomistaja Jari Numminen, jari.numminen@sotedigi.fi    

Omaolo.fi