21.09.2018

Omaolo otettiin testikäyttöön Helsingissä

Omaolon oirearvio on nyt kokeilukäytössä Helsingissä Töölön terveysasemalla ja Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa. Vuoden lopussa palvelu laajenee kaikille Helsingin terveysasemille.

Sähköisen oirearvion voi tehdä tässä vaiheessa kolmella aihealueella, alaselän kivuissa, hengitystietulehduksessa tai 18–65-vuotiaiden naisten virtsatietulehduksessa.

Arvion voi tehdä tunnistautumatta. Jos asukkaan tilanne on oirearvion perusteella hoidettavissa omatoimisesti, palvelu antaa vastaukseksi itsehoito-ohjeet. Jos asukas haluaa yhteyden omalle terveysasemalleen, hänen tulee kirjautua palveluun vahvalla tunnistautumisella eli pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sen jälkeen hän saa yhteydenoton ja toimintaohjeet terveysaseman ammattilaiselta viimeistään seuraavana arkipäivänä. Yhteydenotto tulee puhelimitse tai sähköisesti.

Helsinkiläisiltä pyydetään Omaolosta palautetta, jonka perusteella palvelua kehitetään edelleen.

Oirearviot pohjautuvat Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan ja Käypä hoito -suosituksiin.

Oirearvio on helppo ajasta ja paikasta riippumaton tapa oman voinnin arviointiin ja tarvittaessa mahdollisuus sähköiseen yhteydenottoon ja keskusteluun ammattilaisen kanssa.