27.03.2019

Omaolo kiinnosti Sairaanhoitajapäivillä: ”Tämänkaltaista valtakunnallista palvelua on odotettu”

Omaolo oli mukana Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Sairaanhoitajapäivillä yhteisosastolla Päivystysapu 116117 -palvelun kanssa.

Molemmilla osastoilla kävi messuvieraita tasaisena virtana, ja esittelyjä kuunneltiin uteliaan kiinnostuneina. Palvelua demottiin sekä asukkaan että ammattilaisen käyttöliittymien kautta, jolloin esittelytilanne vastasi autenttista käyttökokemusta.

Kaksipäiväisen tapahtuman ajan käytiin mielenkiintoisia keskusteluja eri puolilta Suomea saapuneiden ammattilaisten, opiskelijoiden ja loppukäyttäjäasukkaiden kanssa. Saatu palaute oli kannustavaa ja positiivista. Monen messuvieraan suusta kuultuna ”Omaolo on tarpeellinen ja toivottu palvelu, josta on monenlaista hyötyä asukkaalle ja sote-alan ammattilaiselle. Tämänkaltaista valtakunnallista palvelua on odotettu.”

Tapahtumasta saatiin hyviä kontakteja, ja palvelu herätti kiinnostusta eri kohderyhmissä aina tukiyhdistyksistä ja järjestöistä sairaanhoitopiireihin saakka.

Omaolon ensimmäisessä tuotantoversiossa on terveydenhuollon oirearviot alaselkäkipuun ja -vammaan, virtsatietulehdukseen sekä hengitystietulehdukseen. Sosiaalihuollon palveluarviot taas sisältävät arvion henkilökohtaisesta avusta, arvion liikkumisesta kodin ulkopuolella sekä arvion omaishoitotilanteesta. Palvelun sisällöt laajenevat vuoden 2019 aikana ja syksyllä tulee uusia sisältöjä hyvinvointitarkastuksiin ja -valmennuksiin.

Omaolon seuraava tuotantopäivitys on huhtikuun alussa.

 

 

Omaolo.fi on sähköinen julkisen sektorin sote-palvelu, jonka tavoitteena on tarjota suora ja jatkuvasti auki oleva väylä oman elämäntilanteen arviointiin, sähköiseen yhteydenottoon ja kommunikointiin oman alueen terveyden- ja sosiaalihuollon kanssa. Palvelun kehittämisestä ja levittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö SoteDigi Oy. Omaolossa ovat mukana Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Siun Sote, Hämeenlinna, Kuopio, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Porvoo, Sodankylä, Jyväskylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit. Palvelu leviää myös uusille alueille vuoden 2019 aikana.