31.10.2018

ODA-hankkeen Kuopion loppuseminaari summasi tuloksia yhteen

ODA-hankkeen Kuopion loppuseminaarissa kerrattiin tuloksia ja iloittiin yhdessä saavutuksista. Parituntinen seminaari oli rakennettu talk show -meiningillä, jossa lavaisäntänä toiminut Sami Kojonen marssitti lavalle haastateltavaksi vuorotellen hankkeen vastuuhenkilöitä.

Projektipäällikkö Katriina Kankkunen tiivisti tuntemuksensa yhteen virkkeeseen.

-Hankkeessa työskentely on ollut hienoa, haastavaa ja välillä hirveää.

Kankkusen mukaan hienointa on ollut hyvä tiimi ja yhteinen tärkeänä pidetty asia, hirveintä taas kiire ja riittämättömyyden tunne. ODA-hankkeen Kuopion yksi kehittämisen pääteema oli lasten, nuorten ja perheiden huolen tunnistaminen ja pikaisen avun antaminen.

-Tavoitteenamme on ollut yksinkertaisesti oikea hoito eli resurssien kohdentaminen oikein.

Kuopion vs. apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen pitää hanketta kelpo esimerkkinä hyvinvoinnin pääkaupungiksi julistautuneen Kuopion kehittämishenkisyydestä.

-Hanke on erittäin hyvä valtakunnallinen positiivinen rutistus terveyspalvelujen siirtämisessä suurilla askelilla digiaikaan. Ensin oli e-resepti ja OmaKanta, nyt siihen tulee vielä ODA-hankkeessa kehitetty Omaolo, hehkutti Saarinen.

Saarinen korosti, että ODA tuotti lisäarvoa kaikilla tasoilla, niin asukkaiden, työntekijöiden kuin johtamisenkin näkökulmasta.

-Nöyrä kiitos kaikille hankkeessa mukana olleille. Tämä on Kuopiolle uusi sulka hattuun. Meillä on syytä kulkea rinta rottingilla kehittämistyömme ansiosta.

Kuopion kaupungin perusturvajohtaja Mari Antikainen kuvasi hankkeen ympäristöä uraauurtavaksi.

-Tämä on ollut eräänlaista avaruusmatkailua. Nyt olemme turvallisin mielin, kun kehittämisvastuu siirtyy valtakunnallisesti SoteDigille.

Oman näkökulmansa showhun toi paikallisesti tunnettu hahmo, terveyspalvelujen suurkuluttaja Tyyne Kettunen. Tyyne kertoi oman tarinansa terveyspalvelujen käyttäjänä ja kommentoi myös sote-uudistuksen etenemistä suorasukaiseen tyyliinsä.