05.08.2020

Mirva Antila on nimitetty SoteDigi Oy:n toimitusjohtajaksi

SoteDigi Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 10.8.2020 KTM Mirva Antila. Hänellä on 25 vuoden kokemus teknologiayhtiön johtotehtävistä, julkishallinnon asiakkuuksien kehittämisestä sekä yhtiöstrategian ja mm. tekoälypalveluiden kehittämisestä. Antila on viimeksi toiminut IBM:n Suomen toimitusjohtajana vuosina 2017-2019. 

SoteDigi Oy ja Vimana Oy yhdistyivät 1.2.2020 lukien liiketoimintakaupalla, jossa SoteDigi Oy hankki Vimana Oy:n koko liiketoiminnan. Talouspoliittisen ministeriövaliokunnan päätös 12.6.2020 linjasi yhtiön erityistehtäväksi kehittää osana julkisen sektorin kokonaisuutta sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja muiden toimialojen tuottavuutta ja vaikuttavuutta parantavia kansallisia digitaalisia ratkaisuja. Lisäksi yhtiö tukee viranomaisten kansallisten sähköisen asioinnin tukipalvelujen hyödyntämistä sekä edistää integraatiota ja yhteentoimivuutta, tiedolla johtamista sekä asiakaslähtöisten ja kustannustehokkaiden ratkaisujen toteutusta ja tulevaisuuden digitalisaation mahdollistamista. Yhtiön nimi muuttuu syksyllä DigiFinland Oy:ksi.  

”Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta olla rakentamassa kansallisesti merkittäviä ratkaisuja, joilla parannetaan laadukkaiden palveluiden saatavuutta kaikille suomalaisille. Yhtiön tehtävän merkityksellisyys motivoi minua suuresti”, kertoo Mirva Antila. 

”SoteDigin ja Vimanan palveluiden perustan rakentaminen on ollut tekemisen keskiössä viime vuodet. Talouspoliittisen ministeriövaliokunnan päätös 12.6.2020 vahvisti yhtiön toiminnan suuntaviivat monialaiseksi erityistehtäväyhtiöksi. Yhtiö tuottaa ja kehittää tällä hetkellä useita kansallisesti merkittäviä palveluita ja hankkeita, kuten Omaolo.fi, Päivystysapu 116117, tietojohtamisen laajat kehityshankkeet ja Koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisuun toteutettavan tietojärjestelmän käyttöönotot.  

Yhtiön seuraava kehitysvaihe tulee olemaan erittäin kiinnostava. Nyt on luotu hyvä pohja uudelle, ja tämä on sopiva hetki uuden toimitusjohtajan astua mukaan. Uskon, että Mirvan osaaminen ja monipuolinen kokemus vaativasta teknologiayhtiön johtamisesta tukee erinomaisella tavalla yhtiön kehittämistä”, summaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Lepistö. 

SoteDigin toimitusjohtajana vuodesta 2018 toiminut Harri Hyvönen lopettaa yhtiön palveluksessa syyskuussa, sovitun siirtymävaiheen jälkeen.  

Lisätietoja:  

Timo Lepistö, hallituksen puheenjohtaja, p. 0400 82 1815  

Lue lisää:

Talouspoliittinen ministerivaliokunta 12.6.2020

https://digifinland.fi/2020/06/12/talouspoliittinen-ministerivaliokunta-linjasi-sotedigi-oyn-roolin-kehittamisesta-lahivuosina/

https://digifinland.fi/2020/06/26/sotedigi-oyn-nimi-muuttuu-digifinland-oyksi/