01.06.2022

Koronavilkku-sovelluksen toiminta on päättynyt

Koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisua tehostavan Koronavilkku-sovelluksen käytöstä luovutaan 1.6.2022 alkaen. Tästä päivästä lähtien Koronavilkku ei enää varoita altistumisesta tai tallenna tietoja kohtaamisista. Sen avulla ei siis voi ilmoittaa tartunnasta. Sovelluksen käyttö on lopetettu pysyvästi ja sen voi poistaa puhelimesta. Samalla myös DigiFinlandin rooli sovelluksen käyttöönotoissa julkisen terveydenhuollon organisaatioissa päättyy.

Sovelluksen käytöstä luovutaan, sillä nykyisen kaltaisessa epidemiatilanteessa Koronavilkun käytölle ei ole enää perusteita. Laajamittaisesta testauksesta on luovuttu monilla alueilla ja testausta kohdennetaan vain tiettyihin rajattuihin ryhmiin, kuten terveydenhuollon ammattilaisiin ja riskiryhmiin. Virallisesta testauksesta luopuminen on tarkoittanut myös sitä, ettei tartunnasta sovelluksella ilmoittamiseen tarvittavia avauskoodeja ole enää laajasti annettu.

Koronavilkku otettiin käyttöön Suomessa 31.8.2020. THL on vastannut sovelluksen toteuttamisesta. DigiFinland on vastannut Koronavilkun käyttöönotoista julkisen terveydenhuollon organisaatioissa kansallisesti. Lisäksi DigiFinlandin kehittämä Omaolo-palvelu on toiminut sähköisenä yhteydenottokanavana Koronavilkun kautta altistumisilmoituksen saaneille henkilöille Omaolo-alueilla. Omaolo-palvelu jatkaa toimintaansa muilta osin normaalisti tarjoten asukkaille mm. oirearvioita ja sähköisen terveystarkastuksen.

Lisätietoja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteesta.