29.11.2023

Kanta-sertifiointi DigiFinlandin Sähköinen arkistointi -palvelulle

Hyvinvointialueilla on tunnistettu olevan arviolta 850 arkistoitavaa järjestelmää tai tietokantaa, joiden tiedot tulisi arkistoida asianmukaisesti. Parhaiten tämä onnistuu keskitetyllä kansallisella arkistolla, joka täyttää lakien ja asetusten velvoitteet. DigiFinlandin Sähköinen arkistointi -palvelu sai marraskuussa 2023 Kanta-sertifioinnin.

DigiFinlandin Sähköinen arkistointi -palvelu mahdollistaa vanhojen terveydenhuollon potilastietojen sekä sosiaalihuollon asiakastietojen siirtämisen Kelan Kanta-arkistoon tietoturvallisesti, asiakaslähtöisesti ja laadukkaasti. DigiFinlandin Sähköinen arkistointi -palvelulle myönnettiin Kanta-sertifiointi. Sertifikaatti (A1) on jo aiemmin myönnetty DigiFinlandin integraatioalustan Kanta-välityspalvelulle, joka on osa Sähköisen arkistoinnin -palvelukokonaisuutta.

Kanta-sertifioinnin myötä DigiFinlandin Sähköisen arkistoinnin arkistointipalvelua voidaan toteuttaa kokonaisuudessaan aina potilas- ja asiakastietojen poiminnasta tiedon siirtoon Kelan Kanta-arkistoon. Vaihtoehtoisesti arkistointia voidaan tehdä DigiFinlandin omaan Jemma-arkistoon tiedoille, joita ei arkistoida Kelan Kanta-arkistoon eli ns. hallinnolliselle tiedolle.

Uusi sertifioitu osa Sähköinen arkistointi -palvelusta sisältää toiminnon, jonka avulla luodaan Kelan rajapinnan hyväksymiä asiakirjoja ja sen avulla voidaan siirtää terveydenhuollon vanhoja potilastietoja sekä sosiaalihuollon asiakastietoja Kelan Kanta-arkistoon.

DigiFinlandin Sähköinen arkistointi -palvelu on luokiteltu THL:n sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmäluokituksen A2 luokan järjestelmäksi ja lisätty Valviran sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmärekisteriin. Kyseinen A2-luokitus edellyttää yhdessä Kelan kanssa tehtyä sekä hyväksyttyä yhteistestausta, ja hyväksyttyä tietoturvallisuuden arviointia.

Kerromme mielellämme lisää Sähköisestä arkistointipalvelustamme. Etsitään yhdessä alueenne arkistointiprojekteihinne sopiva ratkaisu.

Kiinnostuitko?

sahkoinenarkistointi@digifinland.fi