28.06.2023

Hoidonperusteet.fi uudistui ja mukautuu alueen tarpeisiin

Terveydenhuollon ammattilaisia kiireellisessä hoidon tarpeen arvioinnissa tukeva Hoidonperusteet.fi-palvelu on saanut uuden raikkaan ilmeen. Samalla myös palvelun käytettävyyteen on tehty toivottuja parannuksia. Alueelliset sisällöt mahdollistavat palvelun mukauttamisen alueen tarpeisiin.

Hoidonperusteet.fiin uuden brändi-ilmeen mukainen teema on nyt julkaistu palvelussa. Samassa uudistuksessa sivustoon toteutettiin myös pieniä toiminnallisia muutoksia. Yhtenä uudistuksena palvelussa pystyy nyt vaihtamaan sisällön kielen jokaiselta oirekortilta. Tämä helpottaa erityisesti niitä tilanteita, joissa ammattilainen ja asiakas eivät käytä samaa kieltä.

Käytettävyys, saavutettavuus ja laadukas ohjelmistokehitys ovat keskeisessä roolissa palvelun kehityksessä. Palvelua käyttävät ammattilaiset ovat päässeet osallistumaan palvelun kehitykseen aina suunnitteluvaiheesta lähtien. Tuotekehityksessä on huomioitu tärkeän tiedon häiriötön saatavuus ympärivuorokautisesti, joten jokaisen uudistuksen on läpäistä kattavat testaukset ennen julkaisua.

Hoidonperusteet.fi mukautuu alueen tarpeisiin

Kansallisia kiireellisen hoidon perusteita voidaan täydentää alueellisilla lisätiedoilla. Lisätietoihin voi tallentaa oire- ja kuntakohtaisesti esimerkiksi, minne potilas ohjataan hoitoon tai millaisia itsehoitoa tukevia palveluita alueella on saatavilla. Alueelliset sisällöt ovat lisäpalvelu, jonka DigiFinlandin omistaja-asiakkaat voivat halutessaan ottaa käyttöön. Lisäpalvelun hinnoittelua on tarkistettu ja se jo on nyt saatavilla entistä joustavammalla hinnoittelulla.

Hoidonperusteet.fi on kiireellisen hoidon perusteiden ohjekirjasto verkossa. Palvelu tukee terveydenhuollon ammattilaista kiireellisessä hoidon tarpeen arvioinnissa. Hoidonperusteet.fiin sisältö pohjautuu sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemiin kiireellisen hoidon perusteisiin lapsille ja aikuisille. Sisältöjä ylläpidetään säännöllisesti kokoontuvissa asiantuntijapaneeleissa, joissa on edustajia hyvinvointialueilta, Helsingin kaupungilta, HUSilta, Hätäkeskuslaitokselta sekä muista keskeisistä sidosryhmistä. DigiFinland koordinoi paneelien toimintaa.

Pyydä esittely Hoidonperusteet.fi-palvelusta:

Taru Tukiainen, asiantuntija
taru.tukiainen@digifinland.fi