28.02.2024

Hoidonperusteet.fi siirtyy kirjautumisen taakse 19.3.

Hoidonperusteet.fi-palvelun avoin käyttö päättyy 19.3.2024 ja vastaisuudessa palvelu on vain niiden alueiden käytössä, jotka ovat tehneet sopimuksen palvelun käytöstä DigiFinlandin kanssa. Palvelua käyttävien ammattilaisten tulee vastaisuudessa kirjautua palveluun.

STM:n rahoitus Hoidonperusteet.fin ylläpidolle ja kehittämiselle päättyi vuoden 2023 lopussa ja palvelu siirtyy osaksi DigiFinlandin alueille myytävää palveluvalikoimaa. Tämän myötä pääsy palveluun on 19.3. lähtien vain niiden alueiden ammattilaisilla, jotka ovat tehneet sopimuksen palvelun käytöstä vuodelle 2024. Näille alueille DigiFinland tarjoaa osana vakiopalvelua pääkäyttäjäkoulutuksen palvelun käyttöoikeuksien hallintaan. Palvelun tilanneiden hyvinvointialueiden ammattilaiskäyttäjille palveluun rekisteröityminen on yksinkertaista ja nopeaa, eikä edellytä pääkäyttäjän erikseen myöntämiä käyttöoikeuksia. Ammattilaiset pystyvät vastaisuudessa kirjautumaan palveluun myös sote-ammattikortilla.

Maaliskuussa julkaistavan päivityksen yhteydessä tehdään myös muita uudistuksia palveluun. Palvelun hakuominaisuus kehittyy ja palvelupaikkatiedot poistuvat palvelusta. Lisäksi alueellisiin ohjeisiin on mahdollista luoda hyvinvointialuekohtainen ohjeistus kuntakohtaisen ohjeistuksen rinnalle.

Alueellisten ohjeiden käyttöönotto on lisäpalvelu, joka mahdollistaa oirekohtaisten tietojen tarkentamisen kunta- ja/tai hyvinvointialuekohtaisesti. Alueelliset sisällöt sujuvoittavat ammattilaisten työtä, kun alueelliset käytännöt potilaan oikea-aikaiseen ja paikkaiseen ohjaukseen löytyvät samasta paikasta valtakunnallisten ohjeistusten kanssa. Alueellisten ohjeiden avulla voidaan vähentää potilaiden eri kontaktien määrää, kun heidät pystytään ohjaamaan suoraan oikeaan palveluun alueella.

Lue lisää Hoidonperusteet.fi-palvelusta.

Lisätietoja:

Pääkäyttäjyyteen liittyvät kysymykset:
hoidonperusteet.fi@digifinland.fi

Sopimusasiat, lisäpalvelut ja palvelun esittelyt:

Asiakkuuspäällikkö, alueasiakkuudet, Etelä-Suomen yhteistyöalue
Juulia Ukkonen-Wallmeroth
juulia.ukkonen-wallmeroth@digifinland.fi
p. 040 180 1123

Asiakkuuspäällikkö, alueasiakkuudet, Länsi- ja Itä-Suomen yhteistyöalueet
Julia Peltomäki
julia.peltomaki@digifinland.fi
p. 050 571 1483

Asiakkuuspäällikkö, alueasiakkuudet, Sisä- ja Pohjois-Suomen yhteistyöalueet sekä yksityisten palveluntuottajien tiedustelut Hoidonperusteet.fi-palvelusta
Taru Tukiainen
taru.tukiainen@digifinland.fi
p. 050 340 3811