26.05.2023

DigiFinlandin integraatiopalvelu tarjoaa ratkaisuja tiedonsiirron automatisointiin omistaja-asiakkaille

Vaatimukset tiedonhallinnan ja integraatiopalveluiden kustannustehokkaaseen järjestämiseen kasvavat jatkuvasti. DigiFinland tarjoaa hyvinvointialueille integraatiopalvelua tiedonhallinnan tarpeisiin. Integraatiopalvelu edistää olemassa olevan tiedon käyttöä ja vähentää saman tiedon syöttämistä useampaan järjestelmään. Esimerkiksi sote-ammattilaisen ei tarvitse tavoitella asiakasta puhelimitse, vaan asiakkaan informointi tapahtuu automaattisesti tekstiviestillä.

DigiFinlandin integraatiopalvelu tarjoaa pohjan digitaalisten palveluiden kehittämiseksi ja tiedon liikkumisen parantamiseksi. Tämä mahdollistaa alueiden palveluiden, tukipalveluiden ja kansallisten palveluiden integroinnin nykyaikaisesti. Integraatiopalvelua ovat hyödyntäneet aikaisemmin DigiFinlandin omat palvelut, esimerkiksi Omaolo. Nyt palvelua voivat hyödyntää myös hyvinvointialueet, Helsinki, HUS-yhtymä ja valtioasiakkaat. Palvelua kehitetään jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

DigiFinlandin omistaja-asiakkaat voivat tehdä hankinnan suoraan DigiFinlandilta. Tarkoituksena on tuottaa keskitetysti integraatiopalveluita omistaja-asiakkaiden tarpeisiin. Integraatiopalvelu tarjoaa valmiin, skaalautuvan ratkaisun, kansallisen palvelutarjoajan edut sekä sertifioituun laatujärjestelmään (ISO9001:2015) pohjautuvan kehittämisen.

DigiFinlandin integraatiopalvelu hyödyntää ohjelmointirajapintoja (API), joiden avulla voidaan siirtää dataa paikasta toiseen. Hyvinvointialueet voivat hyödyntää DigiFinlandin tarjoamien tuotteistettujen rajapintojen kautta kolmansien osapuolien dataa omissa palveluissaan.

Tarjottavat palvelut

Asiakkaille tarjottavat palvelut voidaan jakaa kahteen ryhmään, sekä omistaja-asiakkaiden järjestelmille että DigiFinlandin tarjoamille palveluille.

Omistaja-asiakkaille tarjotaan:

 • Ajanvarauspalvelu
 • Tekstiviestipalvelu
  • Sähköpostipalvelu
  • Integraatioalustapalvelu

  Nämä palvelut voi hankkia erillisinä tai laajempina kokonaisuuksina.

  Kuvassa omistaja-asiakkaiden palvelut: Tekstiviestipalvelu, ajanvarauspalvelu, integraatiopalvelu ja sähköpostipalvelu.
  Omistaja-asiakkaille tarjottavat palvelut

  Missä mennään?

  DigiFinlandin Integraatiopalvelu on tuotantokäytössä ja ensimmäiset integraatiot ovat toiminnassa (esimerkiksi Tekstiviestipalvelu). Perustoiminnallisuudet ovat olemassa ja Integraatiopalvelua jatkokehitetään. Tarjontaa voidaan kehittää lisää API-tuotteita asiakkaiden tarpeiden ja hyvien ideoiden pohjalta. Integraatiopalvelua laajennetaan myös valtioasiakkaiden tarpeiden pohjalta.

  Asiakkaat mukaan yhteiskehittämiseen

  Palvelussa käynnistetään kehittämisen malli, jossa asiakkaat ovat mukana tukemassa kehityksen polkua. Ensimmäisen yhteinen tilaisuus järjestetään 31.5.2023. Mikäli et ole saanut kutsua ja haluat jatkossa osallistua neljännesvuosittain järjestettäviin tilaisuuksiin, ota yhteyttä integraatiot@digifinland.fi

  Kiinnostuitko?

  Lisätietoa saat DigiFinlandin integraatiotiimiltä integraatiot@digifinland.fi