06.09.2024

MedicubeX-mittaustulokset osaksi Omaolon terveystarkastusta

DigiFinland Oy ja MedicubeX Oy ovat yhteistyössä päättäneet kokeilla ja tutkia, millaisia hyötyjä voidaan saavuttaa, kun e-Terveysasemalla tehdyt mittaustulokset liitetään osaksi Omaolon terveystarkastusta. Kokeilun tavoitteena on tuoda ensimmäistä kertaa reaaliaikaista, standardoitua terveystietoa Omaolon palveluun, ja sen odotetaan parantavan sekä palveluiden saatavuutta että hyvinvointialueiden kustannustehokkuutta.

MedicubeXin itsemittausratkaisu e-Terveysasemaan integroidut lääkinnälliset laitteet ja Omaolon kyselypohjainen terveystarkastus tuottavat yhdessä kattavat tiedot käyttäjän terveydentilasta. Kokeilu on mullistava, sillä ensimmäistä kertaa Omaolo-palveluun voidaan tuoda reaaliaikaista ja standardoitua tietoa käyttäjän terveydestä mittaustulosten muodossa.

”Olemme uuden ja kiinnostavan mahdollisuuden äärellä. Jo markkinoilla olevien innovaatioiden yhdistäminen DigiFinlandin palveluportfolioon luo kokonaan uudenlaisia innovaatioita ja mahdollisuuksia omistaja-asiakkaillemme”, DigiFinlandin toimitusjohtaja Mirva Antila toteaa.

DigiFinlandin ja MedicubeX Oy:n yhteistyöllä tavoitellaan selkeitä kustannushyötyjä hyvinvointialueille sekä parannuksia palveluiden saatavuuteen ja kohdentumiseen.

”Terveydenhuoltohenkilöstöstä on pulaa ja näillä uusilla innovatiivisilla ratkaisuilla voimme säästää heidän työaikaansa sellaiseen hoitoon, jossa vaaditaan ihmiskontaktia”, kertoo DigiFinlandin lääketieteellinen johtaja Leena Soininen.

MedicubeX -mittaustulosten yhdistäminen Omaolon terveystarkastukseen on ensimmäinen tunnistettu käyttötapaus, mutta hankkeessa on tarkoitus arvioida muitakin mahdollisia käyttötapoja. Kokeilun aikana kerätään palautetta käyttäjiltä ja terveydenhuollon ammattilaisilta ratkaisun käytettävyyteen liittyen, jotta palveluiden yhdistämistä voidaan jatkokehittää sujuvammaksi.

”MedicubeXin ja DigiFinlandin teknologiat täydentävät hyvin toisiaan. Omaolon terveystarkastuksessa kartoitetaan jo ennestään kattavasti käyttäjän terveydentilaa toimintakyvyn, terveydentilan ja elintapojen osalta. Me pystymme tuomaan objektiiviset terveysmittaukset mukaan tähän kokonaisuuteen ainutlaatuisella ja skaalautuvalla tavalla. Yhteistyö DigiFinlandin kanssa on mahtava mahdollisuus kehittää teknologiaamme yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten ja käyttäjien kanssa”, sanoo MedicubeX Oy:n toimitusjohtaja, lääkäri Vili Kostamo.

Yhteistyö käynnistyy syksyllä 2024 teknisen toteutuksen suunnittelulla. Kokeilu vaatii joitakin muutoksia molempien osapuolten ohjelmistoratkaisuihin, mutta ensivaiheessa pyritään etenemään käytäntöön mahdollisimman kevyin teknisin muutoksin. Kokeilu on tarkoitus tuoda asiakkaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön jo alkuvuodesta 2025 hyvinvointialueilla, jotka ovat kiinnostuneita palvelusta. Kokeilun aikana kerätyn palautteen perusteella päätetään yhteistyön jatkosta sekä muiden käyttötapausten kokeiluista.

Lisätietoja:

DigiFinland Oy
Wilma Pietiläinen
Portfoliopäällikkö, terveydenhuollon palvelut
wilma.pietilainen@digifinland.fi
Puh. 045 630 1217

MedicubeX Oy
Vili Kostamo
Toimitusjohtaja
vili.kostamo@medicubex.com
Puh. 044 300 1617