03.04.2020

112 Suomi -sovellukseen lisätty ohjaus Omaolon koronavirustaudin oirearvioon

112 Suomi -mobiilisovellukseen on lisätty ohjaus koronavirustaudin oirearvioon. Omaolo-verkkopalvelussa tehtävän oirearvion perusteella käyttäjä saa toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet. 112 Suomi -sovelluksella on runsaat 1,6 miljoonaa aktiivista käyttäjää.


Viranomaisten palvelujen tarve on korostunut koronavirusepidemian myötä. Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovelluksen palvelukokonaisuuteen on tuotu uusi ominaisuus, joka ohjaa käyttäjän koronavirustaudin oirearvioon Omaolo.fi-verkkopalveluun. Oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista.

  • Erilaisten palvelunumeroiden ruuhkautumisen vuoksi on hienoa, että ihmiset voivat itse tehdä oirearvion koronavirukseen liittyen. Olemme iloisia, että saimme Omaolon mukaan sovelluksen palvelukokonaisuuteen. On tärkeää, että ihmisillä on kootusti tarjolla erilaisia palveluja erilaisiin avuntarpeisiin. 112 Suomi -sovellus on tähän oiva kanava, sillä sovelluksella on jo runsaat 1,6 miljoonaa käyttäjää, sovellusasiantuntija Sami Suomalainen Hätäkeskuslaitokselta toteaa.

Omaolo.fi on julkisen sektorin sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, jonka toteutuksesta ja kehittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö SoteDigi Oy – yhteistyössä kaupunkien, kuntien ja sairaanhoitopiirien kanssa. Omaolo-palvelu on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Omaoloon lisättiin maaliskuussa kansallinen koronavirustaudin oirearvio. Kysely arvioi taudin todennäköisyyden, antaa neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja ohjaa oikean avun piiriin. Kyselyn sisältö ja päättelylogiikka on toteutettu yhteistyössä Kustannus Oy Duodecimin ja THL:n kanssa, ja sen tietoja päivitetään aina tilanteen muuttuessa. 

  • Koronavirustaudin oirearvio on noussut hetkessä käytetyimmäksi kyselyksi yli 300 000 käyttökerralla. Palvelu on otettu hyvin vastaan. Omaolo tarjoaa asukkaille reitin hoitoon hakeutumisessa muissakin oireissa. Palvelua voi käyttää kaikkialla Suomessa ja suoran yhteyden ammattilaiselle voi saada jo yli puolet asukkaista, kertoo Omaolon tuoteomistaja Jari Numminen.

112 Suomi -mobiilisovelluksen uudet palvelut julkaistaan 3. huhtikuuta. Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta uusi ominaisuus tulee käyttöön. Omaolo löytyy sovelluksen välilehdeltä.

Lisätietoa:

HÄTÄKESKUSLAITOS
Sami Suomalainen
sovellusasiantuntija
puh. 0295 481 467
sami.suomalainen@112.fi

SOTEDIGI OY
Jari Numminen
tuoteomistaja
puh. 046 877 2162
jari.numminen@sotedigi.fi