05.01.2023

Blogg: Tillsammans mot det nya

I önskningarna för det nya året dyker det upp välkända fraser om en ny början och att lämna det gamla bakom sig. För många är sådana kommentarer bara lättsinnigt prat, men för oss på DigiFinland innebär årsskiftet verkligen en ny tid som vi ser fram emot med entusiasm, nyfikenhet och tillförsikt.

När det nya året 2023 börjar får vi en grupp nya ägare. Vid sidan av staten blir även de nya välfärdsområdena, Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen ägare. Förändringen är efterlängtad och förtydligar vår roll allt mer. Vår uppgift är att utveckla, producera och upprätthålla kundorienterade tjänster, lösningar och experttjänster som främjar och stöder digitaliseringen av den offentliga förvaltningen för att förbättra effektiviteten och produktiviteten – nu tillsammans med våra nya ägare.

Även i framtiden kommer vår framgång att bygga på ett omfattande samarbete. Nationella digitala lösningar och tjänster som är till hjälp och stöd för oss som bor i Finland skulle inte uppstå utan ett omfattande samarbetsnätverk där såväl aktörer inom den offentliga och tredje sektorn som privata leverantörer har en central roll. Vår slogan ”Vi gör det tillsammans” kommer att i allt högre grad bli sann i framtiden. Inför de omgivande globala och nationella utmaningarna, problemen och hotbilderna får gemensamma mål som gör gott en helt ny innebörd.

Ett stort tack till kunderna, det omfattande nätverket av samarbetspartner, andra intressentgrupper och den egna fantastiska, kunniga personalen för det gångna året.

På bilden DigiFinlands verkställande direktör Mirva Antila

Mirva Antila
Verkställande direktör
DigiFinland